În curând, Festivalul-concurs “Noi suntem Români!” la Vînători- Neamţ

0

Duminică, 20 mai, la Monumentul Eroilor din satul Nemțișor, comuna Vînători- Neamţ se va desfăşura Festivalul-concurs judeţean de muzică şi poezie patriotică “Noi suntem Români!”.

Aflată la cea de-a doua ediţie, manifestarea este organizată de Asociația „În Munții Neamțului”, Primăria comunei Vînători- Neamţ şi Liceul Tehnologic “Arhim. Chiriac Nicolau” din localitate.

Acest festival-concurs îşi propune cultivarea dragostei nemărginite faţă de ţară, faţă de înaintaşi, a respectului şi recunoştinţei pentru eroii neamului românesc.

“Patriotismul este o virtute a cărei rădăcini ar trebui înţelenite în pământul sufletelor copiilor nostril încă de la cele mai fragede vârste. Şi cine, dacă nu noi, cei care avem grijă ca aceste mlădiţe să crească drepte pentru a păşi în viaţă?

Considerăm că prin aceste activităţi îi ajutăm pe copii să respecte mai mult simbolurile naţionale, să dovedească respect faţă de cei care s-au jertfit pentru ţară, pentru pace, să cultive armonia şi toleranţa, valori care să ne caracterizeze pe toţi.

Elevii, preşcolarii, cadrele didactice, părinţii, care fac parte din Liceul Tehnologic >Arhimandrit Chiriac Nicolau< Vînători- Neamţ, şi din şcolile partenere, vor cinsti jertfa pentru ţară prin activităţi extracuriculare menite să aducă în prim plan faptele de vitejie ale înaintaşilor şi totodată să insufle dragostea de ţară şi de neam”, precizează organizatorii.

Joi, 17 mai, este ultima zi în care interpreţii şi formaţiile artistice se pot înscrie ca să aducă un omagiu jertfei eroilor neamului. Menţionăm că nu se percepe taxa de participare la Festivalul-concurs judeţean de muzică şi poezie patriotică “Noi suntem Români!”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate