În curând, Festivalul Medieval la Cetatea Neamț

0

În perioada 1-3 iulie are loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Medieval la Cetatea Neamț, un eveniment mult așteptat atât de locuitorii  din Ținutul Zimbrului, cât și de iubitorii epocii medievale din întreaga țară.

Proiectul inițiat de Fundaţia Culturală „Ion Creangă” Târgu Neamţ, în colaborare cu Fundaţia Culturală „Lupii Albi”, Asociaţia de Promovare si Dezvoltare Turistică Nemţeană „Valea Ozanei”, ATOR Târgu-Neamţ şi Asociaţia Puzzle Optimeast a fost lansat marți, 24 mai, în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții ong-urilor implicate, primarul Daniel Harpa, dr. Vasile Diaconu de la Complexul Muzeal Județean Neamț și invitații Vlad Miriță- tenor la tenor la Opera Naţională din Bucureşti şi pe Bogdan JIANU- regizor şi coordonator al Asociaţiei Culturale „Lupii Albi”.

Organizatorii au prezentat o parte din noutățile cu care vin anul acesta, menite să creeze la Târgu Neamț trei zile de viață altfel, trei zile în care spiritul medieval va pune stăpânire pe întreaga suflare de la poalele Cetății.

În această perioadă se lucrează pentru a pune la punct toate activitățile. Acțiunea va avea loc în Cetate și în tabăra medievală din Parcul Cetate și, cu siguranță, din program nu vor lipsi luptele medievale, dansul domnițelor, muzica folk sau lecțiile de jonglerie.

Proiectul „FESTIVAL MEDIEVAL LA CETATEA NEAMŢ” este finanţat din fonduri publice, alocate  pentru activităţi nonprofit de interes general, acordate de Consiliul Local al orașului Târgu Neamț pe domeniul proiecte culturale.

Mai multe detalii în următorul material video:

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniței

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate