În Târgu Neamț, a treia zi de Paști: Festivalul Bucuria Luminii/ Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului

1

Marți, 26 aprilie (a treia zi de Paști), în Parcul Central din Târgu-Neamț are loc un eveniment pentru toate vârstele. Este vorba despre Festivalul Bucuria Luminii, care anul acesta include și Târgul Luminat din Ținutul Zimbrului.

De la ora 11.00, meșteri populari, artizani și producători locali vă așteaptă la o expoziție cu vânzare de obiecte unice, de la lumânări și podoabe hand-made, figurine din lut sau costume tradiționale până la miere de albine, siropuri din cătină și alte produse naturale din gospodăriile nemțenilor.

Pentru copii, Casa Culturii Ion Creangă din Târgu-Neamț a facilitat prezența Companiei Andirino la Festivalul Bucuria Luminii, cu piesa de teatru Vine, vine iepurașul! de la ora 13.00. Prichindeii veniți în parc vor avea parte și de facepainting, baloane și alte surprize pregătite de organizatori.

Pe timpul distracției celor mici, adulții se pot relaxa gustând din băuturile și preparatele culinare pregătite la fața locului de bucătari iscusiți din Ținutul Zimbrului.

Pe parcursul după-amiezii, atmosfera de sărbătoare în Parcul Central va fi întreținută de tinerele talente locale. Amintim aici elevii clasei de canto coordonată de Ana Dragu și ansamblurile folclorice OZANA, Ozana Jr. și Plăieșii (coordonator prof. Dănică Gâtlan). Un moment artistic va susține și Bianca Mihalcea, tânăra din Târgu-Neamț care a obținut Golden Buzz la show-ul tv Românii au Talent.

În cadrul evenimentului, va avea loc și o competiție caritabilă de cozonaci. Oricine are un cozonac în plus și dorește să facă o faptă bună, îl poate dona pe parcursul Târgului Luminat din Ținutul Zimbrului, iar produsele vor ajunge la copiii care frecventează Fundația Filantropică Omenia din Târgu-Neamț.

De asemenea, organizatorii s-au gândit și la cei dragi care nu mai sunt printre noi. În memoria lor, toți cei prezenți în Grădina Publică când se înserează vor fi rugați să aprindă o lumânare sau luminițele telefonului:)

Ziua se va încheia cu muzică în aer liber, cu arome de sărbătoare și amintiri frumoase alături de familie ori prieteni. Frumos plan pentru a treia zi de Paști, nu-i așa?! 🙂 Marți, 26 aprilie, în Parcul Central din Târgu- Neamț.

1 Comentariu
  1. […] Sursa: Ziar Targu Neamt […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate