În Ținutul Zimbrului, ploaia-i hrană necuvântătoarelor [VIDEO]

0

În Ținutul Zimbrului din zona Târgu Neamț, vremea ploioasă de anul acesta a venit la pachet cu „beneficii” culinare pentru legendarele mamifere ce cutreieră pădurile în libertate.

Cu ploile din acest an, zimbrii au parte de o hrană abundentă.

Chiar dacă este >ora mesei<, observati că, mai tot timpul, un exemplar este atent la ceea ce se întâmplă în jur. Micile animozități nu afectează „disciplina de grup”, toti membrii punându-se in mișcare, cam în acelasi timp„, sunt explicațiile reprezentanților Administrației Parcului Natural Vânători Neamț la clipul video recent postat:

ora mesei

Cu ploile din acest an, zimbrii au parte de o hrana abundenta. Chiar daca este "ora mesei", observati ca, mai tot timpul, un exemplar este atent la ceea ce se intampla in jur. Micile animozitati nu afecteaza "disciplina de grup", toti membrii punandu-se in miscare, cam in acelasi timp.

Gepostet von Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt am Dienstag, 23. Juli 2019

Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră. 

Specialiștii din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat acum șapte ani primii zimbri în natură. . 

Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț și-au extins arealul la peste 40.000 de hectare, în pădurile din zona Târgu Neamț.

Microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători- Neamț este denumită Ținutul Zimbrului- destinaţie ecoturistică și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.


Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate