Incendiu în oraşul Tîrgu Neamţ (12.09.2012)

0

La ora 01.38, Detaşamentul de Pompieri Tîrgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrică de prelucrare a lemnului din oraşul Tîrgu Neamţ.
Ajunşi imediat la locul intervenţiei, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul unei hale semirotunde şi a uscătoarelor din incinta fabricii. Imediat s-a luat măsura localizării incendiului şi, la ordinul inspectorului şef, a fost crescută capacitatea operaţională prin alarmarea subofiţerilor din tura care asigura de la domiciliu intervenţiile şi trimiterea la faţa locului a două autospeciale cu echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Piatra Neamţ şi Roman.
În incendiu au ars: o hală cu suprafaţa de 2500 de metri pătraţi care adăpostea o magazie de materiale, un atelier mecanic, spaţii de producţie, centrală termică (aburi); patru uscătoare cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, trei aburitoare cu o suprafaţă de 75 de metri pătraţi, 400 de metri cubi de cherestea (răşinoase şi foioase); 80 de metri cubi de buşteni (răşinoase) şi 200 de metri cubi de lemne de foc (deşeuri). Salvatorii au reuşit să salveze depozitele de cherestea şi buşteni, hala de gatere, două uscătoare şi clădirile administrative.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs la instalaţia electrică. La faţa locului de acţionează încă pentru stingerea cantităţii foarte mari de jar, cu echipaje şi autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ.
Pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă au fost mobilizaţi 50 de pompieri militari cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate