Incendiu în Timișești. O femeie scoasă în stare gravă din casa cuprinsă de flăcări

0

Pompierii din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț au intervenit astăzi, în jurul orei 11.18, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifestă la o casă din comuna Timișești.


La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Timișești și SAJ Târgu-Neamț.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case.
O femeie de 83 de ani a fost scoasă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Victima, care era inconștientă și prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare, a fost preluată de echipajul SMURD și ulterior transportată la CPU Târgu-Neamț.
O altă persoană, o femeie de 49 de ani a necesitat îngrijiri medicale din cauza intoxicației cu fum (a evacuat persoana din casa cuprinsă de flăcări). Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu-Neamț.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 120 mp, tâmplăria din pvc aferentă (uși și ferestre) și bunurile materiale din interiorul acesteia.
Focul deschis în spații închise (lumânare) a fost cauza probabilă de producere a incendiului).

a transmis ISU Neamț

Recomandări:

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, ce pot produce importante pagube materiale și pierderea de vieți omenești:

✔️ nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, articole de îmbrăcăminte, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi a provoca incendii.

✔️asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

✔️aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;

✔️stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

✔️ asiguraţi-vă că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea;

✔️nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate