Îndrăgitul cântăreț Ion Suruceanu vine la Târgu Neamț

0
  • ION SURUCEANU – NUMAI TU!
  • Casa Culturii “Ion Creangă” Târgu Neamț
  • 15 Martie 2024, ora 19:00

“Numai Tu!” îl va aduce la Targu Neamt pe îndrăgitul cântăret Ion Suruceanu, cu minunatele sale melodii.

Interpretul de muzică usoară Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949, în localitatea Suruceni, Ialoveni. După absolvirea scolii din sat, si-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Stefan Neaga” (1964-1967), unde a studiat pianul si fagotul. În acea perioadă, a fost invitat ca solist în formatia „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. Ulterior, timp de zece ani, a activat în diferite formatii muzicale: 1970-1973 – interpret în orchestra de muzică usoară „Bucuria”, în 1974 – solist al formatiei „Contemporanul”. A lansat albume, a înregistrat sute de piese și a cutreierat multe tări. Este Artist al poporului (din 1990) si Cavaler al Ordinului Republicii (din 2004).

Interpretul îsi selectează piesele îndrăgite cu multă pasiune, unele din ele sunt interpretate ani sau decenii la rând, devenind slagăre îndrăgite, pentru altele îsi compune singur textele. Pe parcursul anilor, a colaborat cu multi profesionisti si compozitori importanti.

Între 1994 si 1998, datorită popularitătii sale, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Într-un interviu, Ion Suruceanu mărturiseste: „De 20 de ani, nu pot scăpa de porecla „Celentano din Moldova” ori „Celentano sovietic”. Am căpătat-o, nu cu ajutorul melodiei „Nezabudka”, ce are mai bine de douăzeci de ani, ci a compozitorilor cu care am colaborat. Când mi-a dat piesa „Nezabudka”, Veaceslav Dobrînin nu stia că va deveni un hit”. Printre melodiile pe care tot românul le fredonează se numără „Ce seară minunată!”, „Cumpărati flori!”, „Ninge floarea de tei” sau „Sărut, femeie, mâna ta!”.

Bilete aici – click.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate