Informare vs. Manipulare

0

Pandemia ne-a transpus într-o realitate dureroasă. Titlurile de Miss sau bijuteriile și-au arătat inutilitatea, în aceeași măsură punctajele testelor de inteligență. Viața nu are nevoie de afaceri de succes, mașini scumpe, certificări sau diplome din străinătate. De ce nu se conștientizează nici în acest moment că toți devenim egali la capătul drumului terestru? Argumentele antivacciniștilor sunt lipsite de logică și fundament științific, dar penetrează în continuare mentalități…

Magnetismul manipulării a fost demonstrat, ridicând un spectru al controverselor de la pragmatism chiar la esoterism. Amplificarea dezinformărilor atinge cote halucinante. Aspectele însă trebuie analizate dintr-o poziție distanțată, având continuu prezent faptul că stejarul provine dintr-o ghindă.

Momentan prețul gazelor a explodat în Europa, iar guvernele deja au în vedere oferirea de ajutoare de stat și subvenții. Înlocuirea unui combustibil reprezintă un proces de durată.

Energia eoliană și hidrocentralele s-au dovedit a fi departe de un substitut fiabil al gazului, iar dacă pe moment o soluție controversată poate fi suplimentarea importului din Rusia, în mod clar și dezvoltarea nucleară a Europei estice reprezintă o soluție. Rețeaua hidrografică românească ar putea susține implementarea mai multor proiecte de acest tip, repoziționând țara noastră pe lista jucătorilor importanți. Energia fosilă va putea fi eliminată în totalitate de reactoare performante conectate împreună cu surse regenerabile la o rețea națională eficientă și cel puțin auto-suficientă.

A trecut timpul politicienilor gambleri, dar și al găștilor politice. Când nu ești capabil să conduci, strategiile dezbinării și cele de verificare a pulsului organizației prin informatori nu mai pot da rezultate. Transformarea administrației publice într-o structură monotonă și neperformantă se datorează managementului instituțional făcut de amatori.

Unii vorbesc despre finisări morale pe care nici polizoarele cele mai elaborate nu ar putea să le realizeze. Genetica transmite anumite caracteristici pe care educația sau circumstanțele sociale nu le pot modifica decât în mică măsură.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate