Îngerașii lui Pintilie, puși pe șotii de 1 aprilie [Târgu Neamț]

0

La Târgu Neamț, vedeta zilei de luni, 1 aprilie, a fost o mașină albă plină de baloane și hârtii colorate, parcată în fața Liceului „Vasile Conta”.

Ciudatele ornamente au stârnit curiozitatea tuturor trecătorilor. Ce mulți dintre ei se întrebau, dar nu știau, este că a fost vorba despre o farsă pusă la cale de elevii clasei a X-a B dirigintelui Radu-Mihail Pintilie.

O păcăleală din categoria celor care nu depășesc limita bunului simț.

„Inițial am vrut să facem această glumă folosindu-ne de hârtie igienică, dar am ajuns la concluzia că post-it-urile colorate sunt o variantă mult mai practică și mai decentă. Am folosit și baloane pe care ne-am semnat, ca să nu rămână fapta anonimă. Pe hârtiuțe am scris și câteva mesaje: Îngerașii lui Pintilie, Protecția dirigintelui, Pintea Haiducul, Clasa lui Pintilie”, ne-a spus reprezentantul clasei a X-a B de la Liceul Vasile Conta Târgu Neamț.

Opera a fost realizată în pauza dintre ore, prin complicitatea tuturor colegilor de clasă. Mai mult a durat însă ca elevii să-l convingă pe diriginte că ceva e în neregulă cu mașina sa și că ar fi cazul să verifice.

Profesorul nu s-a alertat nici măcar atunci când elevii i-au spus că au observat niște indivizi dubioși  în preajma mașinii sale. „S-au străduit, au încercat mai bine de oră și jumate  să mă facă să ajung la mașină. Eram însă foarte ocupat. Am coborât abia după ce o colegă profesoară m-a sunat și mi-a spus:  >Se întâmplă ceva, toți copiii stau lipiți de geamuri, vezi ce e cu mașina ta!<„,ne-a povestit prof. Pintilie.

După el, la locul faptei au ajuns și elevii sugubeți, curioși de reacția dirigintelui lor.

„Sunt foarte fericit că n-au uitat tradiția și mi-au făcut o glumă frumoasă, care i-a impresionat și pe ceilalți profesori din școală. M-au surprins plăcut”, ne-a spus cu zâmbetul pe buze prof. Radu Pintilie.

Adevărul e că o întreagă categorie de farse, de la cele inocente până la cele mai rele, implică autoturismul profesorului.  Asta, de ani de zile. Nu puțini sunt cei care s-au ales cu zgârieturi ori cauciucuri tăiate, dacă se numărau printre profii nepopulari sau mult prea severi. Din fericire, în cazul de față, victima farsei a fost un profesor care a știut să se facă îndrăgit și respectat în rândul elevilor.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate