Întâlnire cu legendarul Zimbru, în Ținutul Neamțului [VIDEO]

0

Regia Națională a Pădurilor- Romsilva a făcut public, recent, o nouă filmare cu o legendă în libertate: zimbrul din pădurile nemțene.

Întâlnire cu un exemplar impresionant de zimbru într-o poiană dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Văratec, într-o filmare realizată de colegul nostru Viorel Timișescu de la Direcția Silvică Neamț, precizează Romsilva.

Întâlnire cu un zimbru în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva

Întâlnire cu un exemplar impresionant de zimbru într-o poiană dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Văratec, într-o filmare realizată de colegul nostru Viorel Timișescu de la Directia Silvica NeamtMasculii sunt solitari, în timp ce femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până acând aceștia ating maturitatea.Zimbrii în libertate din Parcul Natural Vanatori Neamt și-au extins arealul la peste 40.000 de hectare, în pădurile din județul Neamț.Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră. Specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat acum șapte ani primii zimbri în natură. Acum numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, 14 dintre aceștia fiind născuți în libertate. După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, în fiecare an sunt eliberate în natură alte exemplare de zimbri.Tot în Parcul Natural Vânători Neamț mai sunt 16 exemplare de zimbru în semilibertate, unde sunt pregătiți pentru eliberare în natură, și 7 în captivitate.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. credit video: Viorel Timisescu, Direcția Silvică Neamț***** European Bison male in Vânători Neamț Nature Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and seven years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Gepostet von Regia Nationala a Padurilor – Romsilva am Freitag, 1. Februar 2019

În Parcul Natural Vânători Neamț se derulează cu succes un complex program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șapte ani.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate. 

Exemplarele aflate în libertate și-au extins arealul la peste 40.000 de hectare, în pădurile din județul Neamț. Masculii sunt solitari, în timp ce femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până acând aceștia ating maturitatea. Exemplarele sunt permanent monitorizate de specialiștii Romsilva, inclusiv prin dispozitive GPS. 

Microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători- Neamț este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă  în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”– clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate