Întreceri culinare în Ținutul Zimbrului

0

Asociația „Ținutul Zimbrului” profită de toate ocaziile ivite pentru a promova arta culinară specifică zonei nemțene.

În perioada 28-30 iunie, asociația a participat la Festivalul Ceaunul Fermecat al APDTN „Valea Ozanei”- unul dintre „ingredientele” nelipsite de la Festivalul Medieval/ Zilele Cetății Neamț.

Și cum tot de ingrediente autentice e nevoie ca mâncarea tradițională să prindă un gust inedit, Asociația Ținutul Zimbrului a sprijinit în acest sens organizatorii.

Pe parcursul celor trei zile, nemțenii și turiștii au ajuns în Parc Cetate, unde au trăit experiențe culinare inedite, prin participarea la diverse întreceri și activități culinare ale bucătarilor din Ținutul Zimbrului.

Festivalul Ceaunul Fermecat a adus laolaltă pensiuni cu renume din Târgu Neamț și împrejurimi, iar oferta de preparate a reușit, prin diversitate, să-i mulțumească atât pe cei gurmanzi, cât și pe cei pofticioși.

N-au lipsit produsele culinare specifice Ținutului Zimbrului, cum ar fi tocana de oaie, turtele ori tochitura moldovenească.

Mai mult, chiar și elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” li s-au alăturat, căci toți au învățat deja Arta de a fi gazdă, în cadrul unui alt proiect educațional.

foto Daniel Gavriloaia

Mesele au fost arhi-pline, în special după lăsarea serii, dovadă că preparatele culinare specifice Tinutului Zimbrului merită promovate, căci au puterea magică de a încânta orice papile gustative.

Potrivit reprezentanților Asociației Ținutul Zimbrului, sunt în curs de realizare flyere pentru promovarea acestei activități culinare a festivalului, pe parcursul întregului an. Flyerele se vor realiza în cadrul proiectului Ecoturism în Ținutul Zimbrului, finanțat prin intermediul programului Green Entrepreneurship- Dezvoltarea Destinațiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian- American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate