Investiții în condiții pentru viitoarele mămici din zona Târgu Neamț

0

De câteva luni, Secția de Obstetrică- Ginecologie din cadrul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” „Târgu Neamț este în curs de schimbare la față. Dacă ani la rând mămicile s-au plâns (pe bună dreptate!) de condițiile „comuniste” întâlnite aici, lucrurile se îndreaptă, în sfârșit, în direcția normală.

În primul rând nu mai vezi căldări puse pe la colțuri, pe unde curgea apă pluvială…

Sala de nașteri a fost deja reabilitată, modernizată și dotată corespunzător, la fel și cabinetul de consultații și sala de reanimare a nou-născutului. Banii pentru investiție, circa 3 miliarde de lei vechi, au venit de la Consiliul Județean și Primăria orașului, fiind suplimentați și din fondurile proprii ale spitalului.

În prezent, mai sunt mici lucrări de efectuat la sala de operații din cadrul Secției Obstetrică- Ginecologie- și  ea reabilitată, modernizată și dotată corespunzător. Din acest motiv, pe parcursul lucrărilor, nu s-au putut interveni chirurgical aici (nașteri prin cezariană).

„După finalizarea lucrărilor la sala de operații din cadrul Secției Obstetrică- Ginecologie, viitoarele mămici vor beneficia de cele mai bune servicii medicale în caz de intervenție chirurgicală. Spitalul așteaptă avizele necesare pentru reluarea acestei activități. 

(…)Acum, bebelușii vin pe lume într-un mediu cald și primitor, așa cum își dorește orice părinte!”, a scris pe pagina sa de socializare primarul Daniel Harpa.

FOTO sala de nașteri (sursa- facebook Daniel Harpa):

De altfel, de când este edil al orașului Târgu Neamț, se observă în mod constant investiții în ceea ce privește reabilitarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a tuturor secțiilor din cadrul unității spitalicești.

Bineînțeles că nu e suficient, căci  pentru un act medical complet și satisfăcător e nevoie și de medici și asistenți profesioniști și devotați acestei nobile meserii. La spitalul din Târgu Neamț există personal din ambele categorii, fiecare medic și asistent fiind catalogat de pacienți în funcție de propriile experiențe, mai mult sau mai puțin plăcute.

Cât despre șpagă, e un cerc vicios.

Bolnavii dau bani şi medicii îi iau pentru că „aşa se face”. Important e să nu mai încurajăm acest flagel, ba dimpotrivă, să raportăm astfel de cazuri prin apel telefonic la 0800.806.806 (hotline anticorupție în spitale lansat în 2016). Iar în caz contrar, când suntem mulțumiți de modul în care s-a aplecat asupra unui pacient, să împărtășim experiența și cu ceilalți târgoveți, să apreciem public medicul respectiv.

Asta nu mai ține însă de administrația publică locală, ci de fiecare pacient și angajat al spitalului în parte.

Vestea bună e că atragerea de medici tineri pare să fie o prioritate pentru administrația publică și conducerea spitalului. În ultima perioadă mai mulți medici rezidenți au fost convinși să vină la spitalul din Târgu Neamț, inclusiv medici anesteziști, de care unitatea spitalicească ducea lipsă.

Andreea T.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate