Jaf cu masă lemnoasă în desfășurare la Neamț?

1

Surse de încredere ne-au adus la cunoștință faptul că în mai multe zone din Neamț, dar în mod special la Cracăul Alb, în zona Crăcăoani, au fost licitate și teoretic tăiate mai multe parchete (parcele) de pădure.

Sursele noastre spun că în acte parchetele sunt lichidate și lemnul scos din pădure, dar în realitate s-a scos alt lemn, tăiat ilegal, urmând ca acum să se mai taie o dată lemnul care în acte e deja tăiat, dar în pădure este în picioare.

Autoritățile ar trebui să verifice imediat ce s-a tăiat în acte în zona Cracău și dacă lemnul teoretic tăiat și exploatat deja nu mai este cumva în mare parte în pădure. Odată ce parchetul este închis în acte, nu e greu de verificat. Ar trebui ca lemnul să nu mai fie în pădure. Nu?

Cică așa e practica. Se licitează lemnul de tăiat. Se taie mult prin alte locuri și se scoate din pădure cu actele de la lemnul licitat, după care se trece la exploatarea legală propriu-zisă. În cazul de față se pare că iarna i-a luat prin surprindere pe unii și nu au mai reușit să se încadreze în timpul necesar să termine și partea legală de exploatare așa că au închis parchetele în fals și urmează imediat cum permite vremea să scoată și lemnul pe care teoretic l-au scos deja anul trecut.

Hai, curaj, autorităților! Cică lemnul merge tot la gaterele din zonă deci nu iese la șoseaua națională. E un fel de ”all inclusive” la prădat pădurea acolo la Cracău.

Iosub Robert

P.S.: Așteptăm cu mare interes să aflăm ce au găsit autoritățile la fața locului și să vedem cine are curajul să închidă ochii.

1 Comentariu
  1. Anonim spune

    La Targu Neamt,mai exact in padurea din satul Lunca,tiganii au ajuns sa taie stejar cu padurarul in padure.Rusine Romsilva!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate