Jeremy Staniforth, consilierul pentru România al Prinţului Charles, vizită în Ținutul Neamț

0

Recent, Jeremy Staniforth, consilierul pentru România al Prințului Charles a fost prezent în județul Neamț, într-o vizită informală cu privire la zona montană. Domnul Jeremy Staniforth, care deține și funcția onorifică de Înalt Reprezentant pentru dezvoltarea durabilă, acordată de Guvernul României, a vizitat Parcul Natural Vânători Neamț și casa- muzeu a meșterului Vasile Gaman din Vânători- Neamț.

13680910_1743363439266155_1892605062749209009_nAjuns pe meleaguri nemțene împreună cu Lazăr Latu- directorul general al Agenției Naționale a Zonei Montane și cu reprezentanți ai Centrului de Formare și Inovație pentru Dezvoltare în Carpați CEFIDEC Vatra Dornei, consilierul pentru România al Prințului Charles s- a convins de potențialul turistic al județulul. Deși timpul scurt nu i-a permis să exploreze în totalitate Ținutul Zimbrului și să vadă spectaculoasa populație de zimbri în libertate, Jeremy Staniforth s-a arătat impresionat de frumusețea naturală a zonei și a mers pe puntea suspendată de la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț.

„Înaltul Reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă, Jeremy Staniforth a stat vreo două ore la discuții cu noi, timp în care am vorbit despre i-am prezentat Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători, potențialul zonei, planuri de viitor, provocări și neajunsuri. S-a arătat foarte entuziasmat și impresionat de paleta de activități pe care o desfășurăm. De asemenea, și-a manifestat curiozitatea cu privire la sursele de finanțare care ne pot permite să facem aceste lucruri. Eu sper că vizita va avea ecouri materializate.  Vom vedeam cum anume poate să lege lucrurile, atât pentru Parcul Natural Vânători Neamț,  cât și pentru comunități și pentru întreaga zonă montană”, ne-a spus Sebastian Cătănoiu, directorul Administrației Parcului Natural Vânători Neamț.

Jeremy Stanifoth, consilier personal pentru România al Alteței Sale Regale, Prințul Charles de Wales, deține funcția onorifică de Înalt Reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă printr-o decizie din 2009 a Guvernului României. Vizitele sale au scopul de a determina potențialul zonei și promovarea implementării unor proiecte europene în domeniul agriculturii sau turismului. Activitatea sa este susținută de un compartiment special creat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în contextul implicării Prințului Charles în inițierea și susținerea unor proiecte de dezvoltare durabilă în zona Carpaților.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate