Gândaci „internați” la Maternitatea din Târgu-Neamț

0

La sfârșit de an, Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț ajunge în centrul atenției, după ce o femeie a postat pe facebook mai multe fotografii cu gândaci mișunând prin Maternitate.

Felicitări celor din spital, unde toți ocupă funcții degeaba și nu fac nimic… Astea sunt condițiile din Maternitatea din Târgu Neamț… cam așa femeile își așteaptă noii născuți… nu le e destul cât trag ele pentru a aduce un copil pe lume, mai trebuie să poarte și grija insectelor. RUȘINE MARE SĂ VĂ FIE!

Acum că e și acest renumit virus Covid-19 ar cam fi trebuit să fie mai mereu dezinfectate suprafețele spitalelor, dar ce le pasă lor…atâta timp cât primesc bani nu le mai pasă lor de bietele mame ce vin să nască”, a scris femeia pe un grup de facebook.

Peste noapte, postarea inițială a fost ștearsă, însă prezența grețoaselor insecte rămâne o certitudine. De altfel, în comentariile făcute la postare, și alte mămici sau gravide au susținut cu fotografii și filmări același lucru: gândacii sunt la ca ei acasă în Maternitate, secție nu demult renovată, reabilitată, mobilată și dotată cu toate cele necesare.

Pentru a afla punctul de vedere al unității spitalicești, l-am contactat telefonic pe managerul spitalului din Târgu-Neamț, dr. Alexandru Pătrașcu.

E prima dată când primim o sesizare în acest aspect, pe pagina online. La spital nu s-a depus nicio plângere.

Am convocat azi-dimineață comisia cu toți reprezentanții- șeful de secție și asistenta șefă de la Ginecologie, să își spună părerea vizavi de postarea respectivă. Mi-au spus că nu au avut probleme până în momentul de față.

Am făcut deratizare completă astăzi la secția de Ginecologie și vom încerca să vedem de unde provine problema, ca să nu mai avem astfel de situații„, a declarat dr. Pătrașcu pentru ZiarTârguNeamț.RO.

Am sunat și la DSP Neamț, însă directorul Radu Firăstrău nu avea habar de „gândacii” internați la maternitatea din Târgu-Neamț. Ne-a rugat să îi trimitem niște poze, ca să verifice și să revină cu un punct de vedere. I le-am trimis (și acum stau nevizualizate pe whatsapp).

Că doar suntem între sărbători și deh… ce mai e, printre atâtea griji pe care le au pe cap autoritățile, dacă sunt gândaci laolaltă cu gravidele sau lehuzele?!… Nu mai pomenim de nou-născuți, că poate la ei n-or fi ajuns gândacii.

Normal și logic ar fi ca tot ce înseamnă Secția de Ginecologie, sala de nașteri, sala de operații, saloanele pentru mămici și nou – născuți să fie permanent întreținute corespunzător prin procedurile de curățenie și dezinfecție. Nu să vedem gândaci pe jos sau pe dulăpioarele unde gravidele sau lehuzele își așează mâncarea și pastilele.

Andreea T.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate