Legendă în libertate. Noi imagini cu zimbrii din Parcul Natural Vânători-Neamț

0

Zeci de zimbri se bucură de libertate în Parcul Natural Vânători Neamț.

Imagini noi cu legendarele mamifere au fost recent publicate de Romsilva – Regia Națională a Pădurilor.

„Zimbrii, animale de talie mare, nu ratează nicio oportunitate oferită de pădurile din Parcul Natural Vânători Neamt, frunzele unui arbore doborât de vânt reprezentând o gustare binevenită, așa cum se poate observa în imaginile filmate din apropierea unui grup de zimbri în libertate de colegul nostru Răzvan Deju, specialistul în științele vieții din cadrul parcului”, precizează reprezentanții Romsilva.

Turmele de zimbri în libertate sau semilibertate sunt monitorizate permanent de specialiști, în cadrul complexului program de eliberare în natură a zimbrului, derulat cu succes în Parcul Natural Vânători Neamț.

Numit Ținutul Zimbrului,  arealul se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care peste 26.000 de hectare de pădure, microregiunea fiind suprapusă peste orașul Târgu Neamț și comunele învecinate.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Zimbrul a dispărut din fauna României în urmă cu peste două sute de ani. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani.

Ținutul Zimbrului din județul Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitat. A fost introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate