Lovitură teribilă dată unei rețele de trafic de droguri! 10 persoane au fost arestate preventiv

0

Procurorii DIICOT și ofițerii specializați în combaterea criminalității organizate din  Constanța, Neamț, Bacău, Iași și Vaslui au confiscat aproape 6 kilograme de substanțe psihoactive și au reținut 10 membri ai unei rețele care se ocupa cu aprovizionarea consumatorilor din cele cinci județe menționate mai sus.

bacau-etnobotanice-01Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Adrian Aconstatinesei, zis Pletosu, Adrian Ionuț Cimpoeșu, Ana Rita Stoica, Ion Bogdan Petrescu, Bogdan Grădinaru, Mihai Octavian Dragomir, Lucian Tudorache fost Felea, zis Chioru, Florin Andronache, Andrei Clim, Constantin Andrei Dumitrache, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, se precizează în comunicatul remis de DIICOT.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că  în perioada februarie – iulie 2016, inculpatul Aconstantinesei Adrian zis „Pletosu”, în scopul de a obţine beneficii materiale, a iniţiat şi constituit împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere. Astfel, în această perioadă,  inculpatul Aconstantinesei Adrian a procurat/cumpărat (prin comandă de pe anumite site-uri pe internet), în repetate rânduri, produse cu efecte psihoactive, le-a deţinut într-o locuinţă închiriată din municipiul Constanta ( în care locuia mama acestuia, inculpata Drăgănescu Silvia împreună cu sora sa inculpata Aconstantinesei Luana), le-a porţionat şi ambalat în plicuri, după care le-a transportat şi deţinut la locuinţele acestuia din municipiul Bacău.


Ulterior  inculpatul a distribuit/vândut substanţele către diferiţi consumatori, atât direct cât şi prin intermediul altor persoane – care aveau rolul de subdistribuitori, iar acestia din urmă, în repetate rânduri, au distribuit/vândut, la rândul lor, produsele cu efecte psihoactive, către mai mulţi consumatori din muncipiul Bacău (fiind identificati până în prezent mai mult de 100 de consumatori)
”,se mai arată în respectivul comunicat .

bacau-etnobotanice-02Totul a început în data de 13 iulie 2016, când anchetatorii au organizat 27 de percheziții domiciliare pe raza județelor Bacău, Neamț și Constanța.

La data de 13.07.2016  a fost efectuată pe raza municipiului Bacău o acţiune de prindere  în flagrant a inculpatului Aconstantinesei ocazie cu care a fost găsită cantitatea de  5.900 de grame de fragmente vegetale mărunțite.

Tot în aceeași zi, inculpaţii Cimpoeşu Adrian Ionuţ, Stoica Ana Rita şi Cătănuţ Dan Gabriel au fost surprinşi în flagrant, pe raza municipiului Constanța, având asupra lor cantitatea de 17 grame de substanțe cu efecte psihoactive.

În total, anchetatorii au ridicat, 5.917 grame de fragmente vegetale mărunțite, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu țiple autosigilante, resturi de țigarete confecționate artizanal, 3 grindere, 4 cântare electronice, 5 laptopuri, o tabletă, 2 hard disk-uri, 2 memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, 4 microSd-uri și 21.000 de lei.

În dosar sunt cercetate 28 de persoane, însă Tribunalul Bacău a dispus măsura arestului preventiv numai pentru 10 dintre acestea.

 

sursa: ziarpiatraneamt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate