Lucrări în derulare: Centru pentru copii cu dizabilități, în locul școlii părăsite din Condreni, Târgu-Neamț

0

Marți, 5 mai, primarul Daniel Harpa a verificat stadiul lucrărilor efectuate pentru transformarea fostei școli din Condreni în Centru de zi pentru copii cu dizabilități.

Amintim că pentru acest proiect, numit „Reabilitarea Școlii nr. 6 Condreni și schimbarea destinației în centru pentru persoane cu dizabilități, oraș Tg. Neamț”, Primăria orașului a obținut finanțare din fonduri europene.

Contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2018. După parcurgerea tuturor celorlalte etapele, iată că muncitorii au trecut la fapte si se lucrează și în teren, nu doar printre hârtii.

Practic,  în cadrul acestui proiect cu o valoare de 623407,04 lei, se reabilitează, modernizează și dotează cu mobilier și echipamente specifice fosta Școală nr. 6 din Condreni astfel încât în cadrul acesteia să funcționeze un centru pentru copii cu dizabilități. Ne străduim să finalizăm lucrările cât mai repede”, ne- a declarat Daniel Harpa, primarul orașului.

Pe lângă înființarea propriu-zisă a acestui centru, investiția va facilita accesul la servicii de bază a grupurilor minoritare și vulnerabile supuse riscului/excluziunii sociale (copii diagnosticați cu autism și sindrom Down).

Operaționalizarea investiției va fi asigurată de către Asociația ”Căsuța cu Miracole”, furnizor acreditat de servicii sociale, care a fost selectat în cadrul proiectului.

O veste minunată în aceste vremuri grele pentru copii cu nevoi speciale și părinții acestora.
Alese mulțumiri domnului primar și tuturor celor implicați în acest proiect!”
, ar transmis reprezentanții asociației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate