“Magia științelor”, la Liceul Tehnologic Oglinzi

0

Joi, 8 iunie, la Liceul Tehnologic Oglinzi se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului științific pentru elevi “Magia științelor”.

Organizat în cursul Săptămânii “Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, concursul se adresează elevilor nemțeni din clasele III- VIII pasionați de fizică/ științe, cadrelor didactice, părinților și comunității locale.

“Magia științelor” oferă elevilor posibilitatea de a aplica cunoștințele teoretice și competențele practice dobândite prin studierea fizicii și cuprinde două secțiuni. Secțiunea I, numită “Fizica și Viața” include referate, prezentări power point, rebusuri, eseuri științifice sau postere ce au ca temă aplicații ale fenomenelor, legilor și conceptelor științifice studiate în cadrul orelor de fizică și aplicațiile fizicii în viața cotidiană. În cadrul celei de-a doua secțiuni, “Fizica și Tehnologia în slujba omenirii- învățăm să construim”, elevii participanți își vor prezenta experimentele fizice, machetele realizate și lucrările experimentale.

Pentru desemnarea câștigătorilor, organizatorii iau în calcul corectitudinea conținutului științific, aplicabilitatea practică, originalitatea lucrărilor și modul de argumentare/prezentare.

Scopul concursului județean “Magia Științei” este atragerea elevilor spre tainele fizicii, ale științelor și tehnicii și selectarea elevilor talentați și capabili de performanță, dar și consolidarea noțiunilor predate în școală și integrarea lor în slujba omului.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate