Mai mulți adolescenți din Târgu-Neamț pregătesc „Viitorul continuu”[8-9 mai/ Târg de Experiențe și spectacol de teatru în premieră]

0

Ați auzit de viitor? Aveți nevoie de ajutor!

În weekendul 8-9 mai, în Parc Cetate Tg. Neamț, va avea loc Târgul de Experiențe REACTIV, organizat de către o serie de adolescenți din oraș în cadrul proiectului Viitorul continuu, derulat de Asociația Frilensăr.ro. La finalul târgului, va avea loc premiera spectacolului de teatru “Hei, tu, vecine!”.

Viitorul continuu este proiectul prin care Asociația Frilensăr își propunea în martie 2020 să fundamenteze primul Centru Educațional de Arte Performative din județul Neamț. La 14 luni distanță, viitorul este pregătit pentru prima întâlnire cu publicul.

Duminică, 9 mai, de la ora 17:30 în Parcul Cetate din Târgu Neamț va avea loc premiera spectacolului ”Hei, tu, vecine!”, un spectacol de teatru și muzică realizat colectiv printr-un proces de lucru constând în ateliere, discuții, împrietenire cu propria voce, lecturi și mult experiment.

Premiera spectacolului vine la încheierea unui târg de experiențe gândit și organizat de către adolescenți pentru întreaga comunitate a orașului cu coordonate 47°12′9″N 26°21′31″E și populație oficială de 18695 suflete, conform ultimului recensământ. REACTIV este o alternativă la eternul ”Aici nu se întâmplă nimic. Abia aștept să plec din orașul ăsta” și reprezintă un eveniment de încălzire pentru festivalul-laborator pe care aceeași tineri îl vor organiza în august 2021. Până atunci, viitorul pleacă în turneu în 10 localități din județul Neamț și 5 din țară.

”Noi fetele împreună cu fratele nostru din Republica Moldova, Colea, avem o problemă cu viitorul și vrem să facem ceva cu dânsul că ne dă mari bătăi de cap. Ba e pandemie, ba e rasism, ba sunt prea multe neînțelegeri între oameni, ba ne omoară munca asta și frica de tot ce e în jurul nostru și cine știe câte și mai câte or să apară…E totul vag și în mișcare. Un milion de întrebări și absolut niciun răspuns. Da ce-i asta? Suntem furioși pe viitor. Ori noi nu-l ajutăm pe el, ori el nu ne ajută pe noi. Nici nu știm ce fel de arme are și cum o să ne mai bombardeze. Ce credeți? Noi am stat și ne-am gândit și tot ne-am gândit.L-am strigat de multe ori pe Viitor ca sa ne spună care e faza cu societatea asta. Acum il pomenim si la radio, poate aude măcar așa.. Îi dedicăm chiar și premiera spectacolului nostru “Hei, tu, vecine”.

Haideți să-l strigați împreună cu noi în cadrul spectacolului la care am muncit ceva acolo. Nu poți striga viitorul orișicum.

Hei, tu, vecine, strigă viitorul împreună cu noi!”

Mai multe detalii pe www.faceboo.com/CEVA.comunitate.educatie.viitor.arta


VIITORUL CONTINUU este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate