Marşul pentru viaţă 2016: „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, organizat de Protopopiatul Târgu Neamţ

0

Sâmbătă, 26 martie, târgnemțenii sunt invitați să participe la ”Marșul pentru viață” – eveniment organizat de departamentul ProVita al Arhiepiscopiei Iașilor și Protopopiatul Târgu Neamț, în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Veniamin Costachi” de la Mânăstirea Neamț, Liceul Teologic Ortodox ”Cuvioasa Paraschiva” de la Mânăstirea Agapia si ATOR Târgu Neamț.

Marșul pentru viață va începe la ora 13.00, punctul de plecare fiind liceul Vasile Conta. Participanții vor parcurge traseul liceul Vasile Conta – Bulevardul Mihai Eminescu – Bulevardul Ștefan cel Mare – Catedrala Adormirea Maicii Domnului și vor împărți materiale informative cu privire la tema de anul acesta: Pentru viață, pentru fericire, pentru familie.

Atât organizatorii Marșului pentru viață, cât și cei care li se vor alătura pe traseu, doresc să transmită comunității locale faptul că ” binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ele se construiesc unul pe altul iar familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină în particular”, precizează organizatorii.

Prin Marșul pentru viață, organizatorii nu solicită interzicerea prin lege a avorturilor, ci propun conștientizarea existenței, unicității și demnității fiecărui om, începând din momentul concepției.

logo-MPV-2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate