Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 24 ianuarie 2020
  • :
  • :

Marți, 29 octombrie, procesiune cu sfinte moaşte la Mănăstirea Nechit

foto arhivă
 

La Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, va avea loc marţi, 29 octombrie 2019, o procesiune cu raclele în care se află fragmente din moaştele a 180 de sfinţi ai Bisericii Ortodoxe.

Aceasta este prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Zenovie şi Zenovia, prăznuiţi pe 30 octombrie, care sunt ocrotitorii paraclisului bisericii de zid a aşezării monahale. După slujba Privegherii, ce va începe la ora 18:00, raclele aflate în patrimoniul Mănăstirii Nechit, vor fi purtate în procesiune în dangătul clopotelor şi al toacei. Pe parcursul traseului vor fi rostire şapte Evanghelii şi se vor rosti ectenii.

Despre acest eveniment a oferit detalii ieromonahul Nifon Bârdan, secretarul Mănăstirii Nechit: „Raclele cu sfintele moaşte vor fi aşezate pe câteva postamente special confecţionate şi vor fi purtate de fiii duhovniceşti ai Mănăstirii Nechit. În acelaşi timp, în pelerinaj vom scoate şi sfintele icoane ale sfinţilor care ocrotesc mănăstirea noastră şi alte altor sfinţi. Preoţii vor rosti din Sfânta Evanghelie, ce vor fi urmate de ectenii şi de cântări închinate sfinţilor. În ziua cinstirii Sfinţilor Zenovie şi Zenovia, se va oficia slujba Acatistului, urmată de Sfânta Liturghie şi de Parastasul pentru cei adormiţi. Este un moment de sărbătoare la care îi aşteptăm pe toţi pelerinii din ţară pentru a ne ruga împreună şi pentru a-i cinsti pe sfinţii bineplăcuţi ai lui Dumnezeu”.

sursa text: Constantin Ciofu

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *