Masca ar putea fi obligatorie chiar și în aer liber

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, 28 iulie, noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

caracter ilustrativ (sursa foto: washingtonpost.com

Purtatul măștii în aer liber în zonele aglomerate, dar și limitarea programului pentru anumite terase și cluburi, sunt propunerile, care ar urma să fie adoptate în ședința de guvern de miercuri.

Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că masca va fi obligatorie în zonele aglomerate, cum sunt de exemplu falezele, piețele sau târgurile, însă decizia de impunere a măsurii va fi luată la nivel local.

„Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități.”, a precizat premierul.

Ludovic Orban a cerut, din nou, o intensificare a controalelor urmate de sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile.

sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate