Mini-cantină pentru elevii Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț

0

De luni, 17 septembrie, în incinta Colegiului Național „Ștefan cel Mare” (CNSM) Târgu Neamț funcționează o mini-cantină unde elevii pot lua masa.

Ideea a aparținut liceenilor, iar conducerea unității a făcut demersurile necesare pentru punerea ei în practică. Spațiul a fost scos la licitație, în cele din urmă fiind închiriat unei societăți comerciale din oraș.

În general, ideile le adunăm de la elevi și de fiecare dată ajungem la concluzia că sunt cele mai bune idei. Copiii au solicitat încă de anul trecut diversificarea ofertei pentru hrană caldă. Solicită asta și în urma orelor de educație pentru sănătate, unde se vorbește foarte mult despre alimentația sănătoasă.

Tot ei au propus deschiderea unei mini-cantine. Acolo, se pot amenaja cele necesare pentru o masă caldă în regimul hotărât de cei care au câștigat licitația. În urma unui sondaj de opinie realizat anul trecut, am aflat care sunt preferințele elevilor în ceea ce privește meniul, dar și prețurile, preferințe pe care le-am comunicat patronilor cantinei și de care sper să țină seama. Elevii noștri sunt încântați!”, ne-a declarat prof. Adina Margine, director CNSM Târgu Neamț.

Elevii de astăzi sunt o generație cu un regim alimentar preferential. Știm că majoritatea nu mănâncă dimineața, acasă, deci au nevoie să se alimenteze până la încheierea cursurilor. Așadar, o mini-cantină de unde să-și poată procura hrană caldă era bine-venită. Elevii de la CNSM păreau încântați încă din prima zi de la deschidere.

Conducerea CNSM Târgu Neamț își dorește să realizeze un mic campus aici.

„Avem deja un spațiu de recreere în Grădina lui Ștefan, inaugurată recent (detalii aici- n.red/click), avem o sală de festivități. Este în lucru un muzeu al școlii, a prins contur și această mini- cantină, avem spații de relaxare. Sperăm ca elevii să se simtă bine la școală, să rămână și după ore, să-și pregătească lecțiile pentru a doua zi tot aici, dacă doresc, școala fiind deschisă până la ora 17.00. De asemenea, sala de sport e deschisă oricât vor ei să facă mișcare, să se pregătească în echipele sportive ale școlii.

Este ceea ce ei își doresc și noi încercăm să le stăm la dispoziție”, a conchis directorul unității de învățământ, prof. Adina Margine.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate