Ministrul Deneş, pledoarie în favoarea naturii la Vînători-Neamţ [VIDEO]

0

Joi, 23 mai, ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș şi-a început ziua la… şcoală! Aflat într-o vizită de lucru în judeţul Neamţ, ministrul a participat la prezentarea lecţiei a doua din Manualul pentru educație forestieră Prin Pădurile Neamțului.

Lecția a fost desfășurată la clasa a VII-a de la Liceul Tehnologic „Arhim. Chiriac Nicolau” din comuna Vînători- Neamţ.

Ministrul Deneş a fost însoţit de Ionel Arsene– preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi Gheorghe Mihăilescu- directorul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Lor li s-au alăturat cei de la Direcţia Silvice Neamţ în frunte cu directorul Doru Gherghel, primarul Adriana Petrariu,
directorul instituției de învățământ şi reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Vînători- Neamţ, în frunte cu directorul Sebastian Cătănoiu.

 Pe parcursul orei interactive (numită „Început de drum- semintele forestiere”), ministrul Ioan Deneş şi-a asumat atât rolul de elev, cât şi de profesor.

Cu ocazia evenimentului, copiii au avut prilejul de a adresa întrebări ministrului. S-au arătat interesați de conservarea pădurilor și de modul cum acționează autoritățile pentru ecologizarea cursurilor de apă. 
Ministrul Ioan Deneș le-a explicat elevilor câteva dintre măsurile legale prin care statul își protejează pădurea, inclusiv prin utilizarea tehnologiilor moderne, ca de exemplu Sistemul Informațional de Urmărire a Materialelor Lemnoase – SUMAL.

În ceea ce privește ecologizarea cursurilor de apă, ministrul le-a spus elevilor că societatea trebuie să acționeze pe două planuri. În primul rând prin conștientizarea populației, a fiecărui cetățean și a primăriilor în ceea ce privește depozitarea și colectarea deșeurilor menajere. Iar în al doilea rând, deși nedorit, aplicarea de amenzi celor care nu respectă legea. 

În faţa copiilor, ministrul apelor şi pădurilor, dar şi directorul Romsilva au pledat în favoarea naturii şi a plecat cu speranţa că în inimile copiilor a fost sădită o sămânţă a iubirii de pădure, de mediu înconjurător, cu ajutorul acestui manual inedit de educaţie forestieră, „Prin Pădurile Neamţului”.

Mai apoi, oficialităţile judeţene şi naţionale  s-au deplasat la sediul Administraţiei Parcului Natural Vînători-Neamț.

Au urcat şi pe puntea suspendată, însă, din păcate, zimbrii nu şi-au făcut simţită prezenţa.

Vizita ministrului Deneş la Neamţ continuă pe parcursul zilei şi în alte locaţiii, cum ar fi sera Ocolului Silvic Garcina sau inspectarea lucrării Amenajare râu Cracău la Slobozia din orașul Roznov.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate