Ministrul Mediului, vizită de lucru în județul Neamț

0

Vineri, 20 octombrie, Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a efectuat o vizită de lucru în județul Neamț.

Ministrul Mediului s-a întâlnit la Palatul Administrativ din municipiul Piatra-Neamț cu reprezentanții administrației locale și instituțiilor deconcentrate. Aici, a purtat discuții pe teme de mediu, după care a susținut o conferință de presă.

Chiar în debutul conferinței de presă, Grațiela Gavrilescu a precizat că în ultima perioadă a încercat să fie prezentă în cât mai multe județe din țară, mai ales acolo unde sunt probleme de mediu, cum ar fi cele legate de deșeuri.

În ceea ce privește județul Neamț, comparativ cu județele vizitate anterior, Iași și Suceava, ministrul Mediului a afirmat următoarele: „Ca problematică de mediu, județul Neamț figurează pe locul trei, cu mai puține probleme. Acest județ a reușit, totuși, să rezolve probleme pe care alții nici măcar nu au reușit să le implementeze.”

Totodată, Grațiela Gavrilescu a menționat că în județul Neamț există niște disfuncționalități privind stațiile de sortare din interiorul  SMID-lui (Sistemul de management integrat al deșeurilor), unde funcționează doar una.

Pentru rezolvarea acestei probleme, ministrul Mediului a oferit soluții și a explicat cum pot fi obținuți bani ca SMID-ul  să poată funcționa în integralitatea lui.

La ora actuală au început să se depună deșeuri municipale în prima celulă în SMID-ul de la Girov, iar stația de sortare nefiind funcțională, procesul tehnologic nu este realizat în totalitate.”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

De asemenea, ministrul Grațiela Gavrilescu a mai vorbit despre ariile protejate din Neamț și despre inventarierea limitelor ariilor protejate din fiecare județ, în condițiile în care există proiecte de interes public blocate în astfel de zone.

Întreaga conferință poate fi urmărită în materialul filmat atașat mai jos.

sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate