Mizerii de campanie marca PNL la Neamț

0

PNL Neamț a ales un mod josnic de a face campanie. Dacă pe partea cealaltă, social democrații și simpatizanții lor s-au axat mai bine sau mai rău, mai direct sau mai manipulativ pe probleme politice, liberalii au ales să facă exact ce face Iohannis. Să dezbine.

Prima dată liberalii au început să facă poze cu cât mai mulți PSD-iști sau apropiați ai PSD, știind foarte clar că acest lucru va enerva conducerea PSD Neamț și va crea disensiuni între respectivele persoane și liderii social democraților nemțeni. Pentru această campanie, liberalii au folosit toate resursele și relațiile personale ca să ajungă în ipostaze în care să se poată fotografia cu acești oameni și să-i pună cap în cap cu PSD. S-a apelat până și la înalți prelați care să intermedieze astfel de întâlniri pentru fotografii care să fie ulterior folosite la a dezbina relații interumane.

A doua șmecherie marca PDL a fost lansarea de zvonuri legate de posibile fraude electorale, ținta fiind de fapt tot dezbinarea PSD-iștilor. S-au lansat zvonuri și s-au scos informații în mediul online conform cărora unii primari sau formatori de opinie ar fi primit sume de bani pe care să le folosească la a mitui oameni care să voteze cu PSD.

Sub aparența unei lupte contra unei fraude din partea PSD, de fapt s-a dorit să se transmită PSD-iștilor din teritoriu faptul ca unii dintre ei au primit bani să facă campanie și șmecherii, iar alții nu au primit nimic, încercându-se astfel o demobilizare. Totodată acest gen de zvonuri țintesc și în electoratul mai slab „mobilat” ca și creier, care ar vota contra PSD doar pentru că au auzit ei că se dau bani și lor nu le-a dat nimeni de la PSD nimic.

Un alt zvon țintit tot pentru a crea disensiuni între PSD-iști este lansarea în spațiul public a unei posibile liste de candidați din partea PSD la parlamentare, listă care include numai nume de PSD-iști din alte județe ca să îi demobilizeze pe aspiranții la lista de parlamentare din Neamț. Și lista de mizerii poate continua iar din păcate pentru PNL, liberalii nemțeni nu făceau așa ceva până nu s-au unit cu PDL-ul. Liberalii nemțeni făceau campanie pe bune nu mizerii. Păcat, mare păcat că au coborât ștacheta atât de mult.

Aceste practici nu sunt deloc noi, ele fiind aplicate de fostul PDL, semn că metehnele și consultanții sunt portocalii și aplică aceleași metode vechi pe care le știe toată lumea și care se văd cu ochiul liber.

Problema acestor metode de manipulare nu este neapărat lipsa de moralitate, deoarece într-o campanie electorală toată lumea manipulează. Problema este răutatea care se ascunde în spatele manipulărilor. Dorința bolnavă de a face oamenii să se certe și să se urască între ei. Dorința de a naște frustrări oamenilor. Dorința de a te ridica făcând rău și asta e mai rău decât analfabetismul funcțional, decât hoția politicienilor, minciuna sau fățărnicia lor.

Acest articol nu înseamnă că va sugerăm să votați PSD cum vor interpreta oamenii care se trezesc dimineața cu gândul sa facă rău și să dezbine și doar asta sunt în stare să facă. Asta înseamnă că vă spunem să căscați ochii când votați, să vă folosiți creierul și să votați cu cine credeți că vă reprezintă. Nu va lăsați manipulați ca niște oi, să votați contra cuiva. Votați pentru un candidat nu contra unui candidat!

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate