Moromeții vin la Târg, cu Marcel Iureș și George Mihăiță

2

Un spectacol de excepție, care a făcut furori în capitală, poate fi văzut pe scena Casei Culturii „Ion Creangă”, marți, 3 februarie.

Începând cu ora 19.00, doi extraordinari actori, Marcel Iureș și George Mihăiță își întreabă spectatorii „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”.

Spectacolul de teatru este o dramatizare după romanul Moromeții de Marin Preda, concepută de cunoscutul realizator TV Cătălin Ștefănescu și regizată de Alexandru Dajiba. Conceput ca un dialog între Ilie Moromete (Marcel Iureș) și Cocoșilă (George Mihăiță), spectacolul dă liber la alegere fiecărui spectator, pentru a stabili singur locul în care se găsesc cei doi țărani prieteni.

Pe site-ul Teatrului Act, regizorul Alexandra Dajiba afirma: „Nu prea ştiu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are >casă la țară<. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când >intri în manuale<. Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act (Teatrul Act – n.r.) o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”.

Spectacolul de teatru „Păi despre ce vorbim noi aici, domnule?” are o durată de 75 de minute (fără pauză), iar biletele au fost puse la vânzare de Casa Culturii „Ion Creangă” la prețul de 80 lei.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. nelu spune

    Foarte frumos dar pretul mi se pare cam piperat pentru Tg Neamt, am fost acum 2 saptamani la iasi la teatru national, piesa 12 scaune, tot asa 75 de minute, cu pauza , si am dar 35 ron pe bilet. erau si mai scumpe si mai iefinte depinde de locul in sala. La noi 80 ron e oriunde fie ca stai in randul unu fie multimu, mi se pare scump pentru cei care au salarii de 700-800 ron pe luna..

  2. 11 spune

    FOARTE MULTI INVITATI NU PLATESC BILETU..DE ASTA TREBUIE SA COSTE 80 LEI ..SA SE SCOATA CHELTUIELILE.SALA ARE 450 DE LOCURI,IAR DACA 100 SUNT INVITATI…RAMAN PLATITORI DOAR 350 ..DACA S-AR VINDE TOATE BILETELE. DACA S-AR PLATI TOATA SALA S-AR INCASA CAM 360 MILIOANE.DE AICI SE SCADE 16% IMPOZIT..ADICA CAM 58 MIL,CEVA COSTURI CU SALA CULTURII………SI RAMAN CAM 300.PAI 300 milioane pentru 4-5 persoane care sunt implicate intr-o piese de 75 minute..nu e cam mult????RENTABILA AFACEREA ,NU?? ORICUM CULTURA TREBUIE PLATITA CHIAR DACA COSTA MULT! NU-MI ESTE CLAR CAM CAT INCASEAZA CASA CULTURII PENTRU LOCATIE.CU BANII INCASATI COMPLETEAZA BUGETU SI ASA SUBTIRE!ORICUM DE BUGET TRAG TOTI!!!!!!SI ASTA E O AFACERE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate