Ne îndreptăm către o eră a inovației, sau doar spre un declin economic?

1

Ne-am făcut speranțe și simultan am conturat temeri în privința unei aurore explozive a tehnologiei, care ar fi trebuit să schimbe instantaneu angrenajele clasice. Social media a devenit acea lume paralelă pe care ne-o doream toți, iar smartphone-ul mijlocul prin care evadăm din sfera materială. In ce măsură a stimulat spațiul virtual productivitatea?(Într-una modestă)În schimb apariția unor efecte secundare maligne, constând în poluarea pieței, crearea de monopoluri și creșterea infracționalității, este evidentă. Am deschis ușa către o nouă era tehnologică, dar nu am luat în calcul nici prețul și nici riscurile. Cu atât mai mult, discuțiile despre cât profit generează românilor noutățile momentului nu-și au rostul. La un moment dat se spunea despre China că va depăși Occidentul, apoi a urmat o mare dezamăgire, ajungându-se la concluzia că lumea în general a rămas instantaneu fără idei revoluționare.

În perioada pandemiei, rapiditatea implementării tehnologiilor digitale, dar și viteza producerii vaccinurilor Covid-19, a redat încrederea privind progresul. Posibilitatea realistă de a construi o nouă eră a inovării care ar putea ridica standardele de viață, s-ar concretiza dacă toate forțele ar ajuta noile tehnologii să prospere.

Într-un univers al like-urilor, hashtagurilor și algoritmilor să nu uităm că totul este creat de noi și este despre noi. Pierduți în dialoguri virtuale, poate vom conștientiza într-o zi că nu a mai rămas timp să realizăm lucrurile cu adevărat dorite. Suntem reali și avem obligația să acționăm.

Analizând atitudini generale, chiar e posibil să fi ajuns un segment semnificativ al populației până la agenezia sentimentelor moral-sociale? Nu ne putem ascunde astăzi în spatele unor gadgeturi de realitatea zilei următoare și nici de responsabilitățile momentului!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

1 Comentariu
  1. ROMANUL ULTRA FERICIT spune

    am sa scriu citeva rinduri cu toate ca sint convins ca moderatorul le va arunca la cos. DACA nu mai rau.
    IT SI DIGITALIZAREA SINT CA relatia sot sotie folosind o anumita protectie.
    MAI pe surt asemenea act in conditiile de mai sus era asemuit CU MIROSUL UNEI FLORI CU MASCA MILITARA PE FIGURA.
    DAR de ce ne mai batem capul cu nimicuri? avem locuinte drumuri uzine si hidrocentrale pentru producerea energiei si alte mijloace de existenta realizate in acea perioada neagra pe care tot omul modern o vrea uitata.
    NE mai trebuie frigider aragaz masina de spalat rufe televizor telefon- le cumparam de la sud coreeni. masini tractoare vapoare avioane rachete luam de la nemti aproape pe gratis. HAINE- sint pline tomberoanele. paine carne legume fructe aducem de la unguri turci si de la alte semintii.
    ASADAR NEA PUS DUMNEZEU MINA PE CRESTET. TRAI NENEACA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate