Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 22 august 2019
  • :
  • :

Neamț: 22 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână


22 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în ultima săptămână.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în aceeași perioadă, în întreaga țară, a fost de 132 Cele mai multe au fost înregistrate în Suceava (41), apoi în Neamţ (22), Sălaj (19) și Teleorman (11).

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 9 august este 18.065 din care 64 de decese 

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *