Neamț: Efective sporite de jandarmi pentru siguranța cetățenilor, perioada 14-16 august

0

Peste 130 de jandarmi vor fi în teren, suplimentar față de dispozitivul curent, în acest sfârșit de săptămână pentru ca cetățenii să participe în siguranță la manifestările din spaţiul public ce vor avea loc în perioada 14 – 16 august pe raza judeţului Neamț.

Sfârşitul de săptămână înseamnă pentru jandarmii nemțeni suplimentarea efectivelor care execută misiuni specifice atât independent, cât și în cooperare cu alte instituţii cu atribuții în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în activitățile de prevenire și combatere a faptelor antisociale dar și de verificare, informare şi îndrumare a cetățenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS COV 2.

Jandarmii vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă la manifestările din spaţiul public ce vor avea loc pe raza judeţului Neamț, între acestea numărându-se manifestările cultural-artistice „Târg de Sfânta Marie” în Parcul Tineretului din Piatra Neamț, „Water Fest Ceahlău 2020” în comuna Ceahlău și manifestările religioase organizate cu prilejul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”.

În ceea ce priveşte zona montană a judeţului Neamț caracterizată în această perioadă printr-un aflux mare de turiști, jandarmii montani vor acționa pentru îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă persoanelor aflate în dificultate precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

Având în vedere importanța prevenirii faptelor antisociale, dar și a situațiilor care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică a cetățenilor, jandarmii fac următoarele recomandări:

  • participanţii la manifestările cultural-artistice și religioase să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.
  • persoanele care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, să plece pe munte doar cu echipament adecvat și să urmeze traseele marcate.

Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 orice incident sau orice altă problemă legată de ordinea şi liniştea publică iar cei care vor să sesizeze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară o pot face și la TelVerde 0800.800.165

Protejați-vă sănătatea și pe cei din jur respectând regulile de protecţie impuse în această perioadă!

IJJ Neamț, Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate