Ţinutul Zimbrului: Imagini extrem de rare cu o luptă între două mamifere legendare

1


Imagini extrem de rare cu o luptă între doi zimbri în libertate, un mascul și o femelă, surprinse rangeri în Parcul Natural Vanatori Neamt din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Imaginile au fost filmate de rangerii Răzvan Deju, Lică Balmoj și Iulian Câlța în cursul acțiunilor de monitorizare a turmelor de zimbri din parc.

Parcul Natural Vânători – Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc, Ţinutul Zimbrului, a fost inclusă recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

În România, zimbrul a fost reintrodus în 1958, la peste două secole de la dispariție, iar în urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva de la Parcul Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 35, între care 12 zimbri născuți liberi, semn că proiectul de eliberare a zimbrilor în natură este unul de succes. În timp, zimbrii eliberați și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Anual, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecție și acomodare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

1 Comentariu
  1. Leonte spune

    Toate bune si frumoase. . dar, cine plateste pagubele produse populatiei din zonele adiacente parcului natural???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate