NEAMȚ: Ionel Arsene, colaborare cu „Moldova Vrea Autostradă”

0

Miercuri, 12 mai, a aut loc o întâlnire între Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și o delegație a Asociației „Moldova Vrea Autostradă” (MVA) formată din Flaviu Manea – presedinte, Daniel Matasaru – secretar general și Alin Cauneac, Stefan Bargaoanu si Ovidiu Tigănescu – membri. Aceștia au discutat despre Autostrada A8 Tg. Mureș- Iași- Ungheni și impactul major al acesteia în dezvoltarea economică a întregii regiuni de Nord-Est.

S-a discutat aplicat despre stadiul proiectelor de infrastructură rutieră din zona Moldovei, propunerea Asociației “Moldova Vrea Autostradă” de finanțare prin PNRR a capetelor tronsonului montan al A8, soluții în vederea demarării cât mai rapide a lucrărilor de constructie.

„Președintele Consiliului Judetean și-a arătat disponibilitatea de a constitui un grup de lucru format din reprezentanții UAT-urilor nemțene pe raza cărora va trece A8, ai institutiilor publice de interes județean cu atribuții în emiterea de avize și autorizații, ca și reprezentanți ai societății civile care militează pentru constructia de autostrăzi în regiunea Moldovei (…)

>Moldova Vrea Autostrada< consideră esentială și de apreciat implicarea autorităților locale și centrale, indiferent de culoarea lor politică, în sprijinul acestui proiect strategic pentru conectarea Moldovei la coridoarele rapide de transport european„, transmit reprezentanții Asociației Moldova Vrea Autostradă.

Ionel Arsene a declarat că va lupta pentru a lega zona noastră de Vestul României și de țările dezvoltate: „Voi acționa cu toată forța pentru a porni realizarea acestei autostrăzi, care, după cum se vede, nu prezintă interes pentru actuala guvernare. Dacă PNL ar fi fost interesat să scoată Moldova din sărăcie, nu ar fi amânat realizarea autostrăzii și nu ar fi pus toate piedicile posibile, pentru a întârzia proiectul„.

De altfel, președintele Consiliului Județean Neamț a precizat că și-a luat responsabilitatea, în fața reprezentanților MVA, că va face tot ce ține de el, ca să se treacă la fapte. Următorul pas este constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale pe raza cărora va trece autostrada, ai instituțiilor publice de interes județean cu atribuții în emiterea de autorizații,” astfel încât să urgentăm și să deblocăm acolo unde e cazul, acest proiect! (…)„, a precizat Ionel Arsene.

Tot miercuri, 12 mai, delegatia MVA a vizitat două amplasamente în care se forează pe traseul viitoarei autostrăzi A8. La Leghin s-a discutat cu reprezentatii proiectantului despre principalele dificultăți întâmpinate în teren. Au fost identificate două foreze în funcțiune – una în zona nodului rutier cu DJ15B, Vânători Neamț, iar cealaltă în zona localității Stânca, Pipirig. Prestatorii susțin că se vor încadra în termenul contractual stabilit pentru finalizarea studiilor, una din cele 2 foreze lucrând nonstop.

MVA va continua monitorizarea proiectului A8, încadrarea în termenele contractuale stabilite pentru toate etapele, dar si dialogul institutional în vederea identificării și eliminării potentialelor surse de blocaj„, transmit reprezentanții Asociației “Moldova Vrea Autostradă”.

sursa foto: facebook Moldova Vrea Autostrada

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate