NEAMȚ: Mistreț găsit mort și confirmat cu pestă porcină africană

1

În intervalul 14– 20 mai a.c., la nivel național au fost înregistrate 61 de cazuri noi de pestă porcină africană (PPA) la mistreți. Unul dintre aceste cazuri a fost confirmat în județul Neamț, la un mistreț găsit mort.

În total, la data de 20 mai, autoritățile înregistrau 12 de cazuri confirmate cu PPA la mistreții din pădurile Neamțului. Șapte au fost găsiți morți și cinci- vânați.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor, precizează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit sursei citate, de la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.679 de cazuri la mistreți în 41 de județe.

Situația e mult mai roz în cazul porcilor domestici. În intervalul 14- 20 mai a.c., pe raza județului Neamț nu a fost înregistrat niciun focar nou de pestă porcină africană. La nivel național însă, pe 20 mai erau active un număr de 300 focare pestă porcină africană (PPA)din care 7 focare în exploatații comerciale și 1 focar în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 139.964 porcine (animale afectate din focarele active). ANSVSA a dispus luarea unor măsuri de urgenţă astfel încât să fie prevenită apariția de noi focare de PPA în jurul celor deja existente

1 Comentariu
  1. Igor spune

    Au mai gasit un motiv ca sa omoare si mistreti din neamt…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate