Nemțenii nu se grăbesc cu vaccinarea, județul e în coada clasamentului

0

Nemțenii nu se grăbesc să se vaccineze împotriva virusului care face înconjurul lumii în prezent.

Până la acest moment, s-a imunizat prin vaccinare anti-Covid doar 13,35% din populația rezidentă în județul Neamț, rata de acoperire vaccinală în populația eligibilă fiind de 16,19%.

Marți, 18 mai, de medicul Valeriu Gheorghiță- coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat topul județelor în ceea ce privește imunizarea populației.

Neamțul e în coada clasamentului.

Pe ultimele cinci locuri sunt județele Neamț,13,35% rată de acoperire vaccinală din populația rezidentă, cu 16,19% rată de acoperire vaccinală în populația eligibilă, județul Bacău, 12,65% acoperire vaccinală în populația rezidentă și 15,5% populație eligibilă, județul Giurgiu, 12,49% populație rezidentă, ca nivel de acoperire vaccinală, și 14,8% acoperirea vaccinală în populația eligibilă, județul Botoșani, 12,2% rata de acoperire vaccinală la populația rezidentă și 14,9% la populația eligibilă și pe ultimul loc, Suceava, cu rata de acoperire vaccinală la populația rezidentă 11,4% și a populației eligibilă, 14,2%”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

La polul opus, cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală, 35,7% din populația rezidentă și 42,43% din populația eligibilă, se află municipiul București. Pe locul 2, județul Cluj, urmat de județele Sibiu, Brașov și Timiș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate