Noaptea Zimbrişorilor, în Parcul Natural Vânători- Neamţ

0

Numeroși copii din Neamț au participat marți, 7 noiembrie, la „Noaptea Zimbrului – ediţia 2017”, un eveniment organizat de Administrația Parcului Natural Vânători- Neamț.

Ajunsă la cea de-a IV-a ediție, „Noaptea Zimbrului” s-a desfășurat la Centrul de Vizitare al Parcului, acasă la legendarele mamifere.

A fost mai mult “Noaptea zimbrișorilor”, la evenimentul de anul acesta luând parte copii din ciclul primar.

Opt echipaje a câte 12 copii provenind de la școlile implicate în campania „Ana are mere… pentru zimbri!” s-au întrecut în 8 probe, una mai antrenantă decât cealaltă.

S-au aruncat mere la țintă, s-au sculptat dovleci, s-a rostogolit dovleacul printre jaloane și nu în ultimul rând am cântărit dovleacul uriaș, care anul acesta a avut 59,9 kg și a fost adus de Cepoi Dragoș, unul dintre participanți, precizează reprezentanții Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț.

După aceste activități distractive și antrenante, la lăsarea întuneriului s-a făcut lumină pe pasarela suspendată. Cum?! Zona a fost decorată cu dovleceii sculptați cu migală de către copiii participanți. S-a creat astfel o imagine feerică, ce le va rămâne întipărită în mintea celor mici, cu siguranță. Mai mult decât atât, fericiți au fost și zimbrii. În dimineața zilei următoare, dovlecii au reprezentat un mic-dejun copios pentru ei.

Activitatea s-a bucurat de prezenta a circa 150 de invitaţi, copii, părinți, bunici și cadre didactice. Ediția de anul acesta a evenimentului „Noaptea Zimbrului” a fost câştigată de echipajul Școlii Gimnaziale Drăgănești.

Felicitări tuturor!

sursa: Parcul Natural Vânători- Neamţ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate