Noii aleşi locali, învestiţi în funcţie

0

Vineri, 24 iunie, aleşii locali de sub Cetate s-au prezentat în noua formulă pentru a-şi prelua oficial mandatele, pentru a fi validaţi în funcţie şi pentru a depune jurământul.

sedinta de constituire cl targu neamt 2016La Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local (CL) au participat numeroşi invitaţi şi locuitori ai oraşului Târgu Neamţ, printre care subprefectul Gheorghe Neculae- reprezentantul prefectului de Neamţ şi cel care a prezidat întrunirea, pr. Protopop Ioan Dogariu, directori ai unităţilor de învăţământ, comisarul Victor Vlad-comandantul Poliţiei Târgu Neamţ.  Aproape toate doamnele prezente au purtat frumoasa ie tradiţională, contribuind astfel la creearea unui suflu într-adevăr festiv.

Şedinţa a debutat cu intonarea imnului de stat, după care mai mulţi preoţi din Protopopiatul Târgu Neamţ au rostit o rugăciune. Şedinţa a fost iniţial condusă de cel mai în vârstă consilier local, Gică Onu, asistat de cei mai tineri aleşi locali, Andrei Aciocârlănoae şi Paul Borş. Conform ordinii de zi a şedinţei, mai întâi a fost aleasă comisia de validare care își va îndeplini atribuţiile pe parcursul celor patru ani de mandat (Vasile Dron-preşedinte, Traian Humulescu –membru şi Ciprian Bistriceanu- secretar).

După validarea mandatelor celor 19 consilieri declaraţi aleşi, membrii legislativului târgnemţean au jurat, cu mâna pe Biblie, să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterea şi priceperea lor pentru binele locuitorilor oraşului. CL a fost legal constituit şi are următoarea componenţă:

  • 13 membri din partea PSD+UNPR: Vasile Apopei, Ana Acsintoae, Ramona Amarinei, Paul Borş, Ciprian Bistriceanu, Elena Ciorsac, Vasile Dron, Dumitru Gaiţă, Gică Onu, Ion Rucsăndescu, Gheorghe Vartic, Ovidiu Timişescu, Gheorghe Trofin
  • 5 membri din partea PNL: Andrei Aciorcârlănoae, Daniel Cozma, Traian Humulescu, Constantin Iliescu, Maria Vrânceanu
  • 1 consililier din partea ALDE: Viorel Bălţătescu.

A doua parte a Şedinţei de Constituire a CL a fost condusă de preşedintele de şedinţă ales în persoana lui Vasile Dron.

Judecătoarea Victoriţa Avasâlcăi a prezentat hotărârea judecătorească de validare a mandatului primarului, după care Daniel Vasilică Harpa a depus jurământul. Vizibil emoţionat, în alocuţiunea sa edilul a mulţumit tuturor pentru susţinere, în special familiei care îi este mereu alături, şi şi-a cerut iertare dacă a greşit cu ceva pe parcursul primului său mandat de primar.

A urmat alegerea viceprimarului, funcţie pentru care au fost făcute două propuneri, Vasile Apopei- fostul citymanager şi Andrei Aciocârlănoae- fiul fostului consilier local Aurel Aciocârlănoae, copreşedintele PNL Târgu Neamţ.  Din public, câteva doamne simpatizante PSD au ridiculizat propunerea PNL-ului (VIDEO, min 35) o reacţie urâtă şi nepotrivită, un moment stânjenitor pentru tânărul Andrei Aciocârlănoae care se află la primul mandat de consilier local şi, probabil, va aduce un suflu nou legislativului, alături de ceilalți aleși pentru care astfel de ședințe sunt o noutate.

Deşi s-a ales prin vot secret, era de la sine înţeles că Vasile Apopei va deveni noul vice-primar, datorită majorităţii covârşitoare pe care o are acum PSD  în legislativul târgnemţean.  Cu experienţa administrării timp de patru ani a oraşului Târgu Neamţ şi având o relaţie de colaborare deja bine închegată cu primarul Harpa, cu siguranţă Vasile Apopei îşi va îndeplini cu brio atribuţiile de viceprimar.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a fost aprobarea numărului şi componenţei comisiilor de specialitate pe principalele domenii de activitate. Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local al oraşului Târgu Neamţ s-a încheiat cu alocuţiunile celor care au dorit să ia cuvântul:

Andreea Trăsnea

Operator imagine/ Editor montaj: Dacian Aniţei

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate