Nou: Magazin cu produse realizate în Ținutul Zimbrului

0

Produs în Ținutul Zimbrului este brandul sub care sunt promovate produsele realizate în zona Parcului Natural Vânători Neamț.

Joi, 13 august, a avut loc inaugurarea unui magazin de suveniruri și produse locale la Sediul Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț, cu respectarea măsurilor în vigoare.

La eveniment au luat parte producători locali, reprezentanți ai autorităților locale, ariei protejate, Centrului de Informare și Promovare Turistică Târgu Neamț și ai Asociației Ținutul Zimbrului.

sediul Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț

Magazinul de unde se pot achiziționa produse realizate în destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului este localizat la centrul de vizitare al Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț. Aici puteți găsi produse realizate de producători locali din zonă precum: uleiuri presate la rece, produse din lavandă, produse din miere, sucuri, siropuri, dulcețuri, lumânări, dar și produse personalizate ce pot fi luate ca suveniruri (căni, breloc, tricouri, pungi din pânză, insigne, magneți). Lista nu se oprește aici, în timp toate produsele realizate în destinație își vor găsi locul în magazin.

Este un pas important pe care îl realizăm în ceea ce privește produsele locale, promovarea și desfacerea acestora. Nu mulți dintre producători au capacitate de a-și comercializa propriile produse într-un spațiu alocat, dar nici turiștilor sau celor care căutau produse realizate local nu le era ușor să găsească astfel de produse.

De asemenea, în contextul actual magazinul vine ca un sprijin în plus pentru o parte din cei care au fost afectați în activitatea pe care o desfășoară (producători locali, unități de primire turistică). Pentru noi este foarte important ca nivelul de trai al localnicilor să se îmbunătățească o dată cu dezvoltarea turistică a zonei.

Continuăm investițiile în dezvoltarea și promovarea destinației Ținutul Zimbrului. Și suntem deschiși la colaborări.”, ne-a precizat Viorela Chiper – manager destinația de ecoturism Ținutul Zimbrului.

Marca Produs în Ținutul Zimbrului este promovată încă din anul 2004 de către Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț, producători locali, autorități locale, unitatea de management a destinației Ținutul Zimbrului prin intermediul evenimentelor, materialelor de promovare, prin invitarea producătorilor locali la activitățile organizate și menționarea acestora cu orice ocazie.

Magazinul de suveniruri a fost realizat în cadrul proiectului „Ținutul Zimbrului – o nouă etapă de dezvoltare” finanțat prin programul Consolidarea Destinațiilor de Ecoturism din România coordonat de Fundația Româno-Americană și Fundația pentru Parteneriat implementat de Asociația Ținutul Zimbrului.

Dezvoltarea destinației de Ecoturism Ținutul Zimbrului este coordonată de Asociația Ținutul Zimbrului începând cu anul 2015 în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, autoritățile locale din orașul Târgu Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamț, APDTN Valea Ozanei, Inspectoratul Județean de Jandarmi Neamț, dar și cu partenerii locali din rândul instituțiilor de invățământ, furnizorilor de servicii turistice, producători, meșteri populari, fotografi, sau alte organizații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate