Noul sediu al Primăriei Grumăzeşti, una din cele mai moderne instituţii construite în ultimii ani în Neamţ

4


Comuna Grumăzeşti din judeţul Neamţ are acum o primărie modernă şi spaţioasă, aşa cum şi-ar dori orice administraţie publică locală.

Noul sediu a fost inaugurat şi sfinţit duminică, 14 ianuarie.

Alături de primarul Constantin Matasă, viceprimar, consilieri locali şi cetăţeni ai localităţii au fost prezenţi la acest eveniment şi Vasile Panaite-prefect de Neamţ, Ionel Arsene- preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi fiu al satului, primarul şi viceprimarul comunei Petricani, Şerban Strătilă-fost senator, arhitectul Roşu, dirigintele de şantier ş.a.

Invitaţii au fost întâmpinaţi în mod tradiţional, cu pâine şi sare, iar onoarea de a tăia panglica noii instituţii de grad zero al comunei Grumăzeşti a revenit primarului, prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ.

Un sobor de 7 preoţi a oficiat slujba de sfinţire, după care au luat cuvântul oficialităţile.

„(…) Observ în întreaga comună lucruri bune, care au fost îmbrăcate în bun simţ şi o necesitate a timpurilor pe care le parcurgem. Din partea Guvernului României, vă rog să-mi permiteţi să vă urez să o ţineţi tot înainte, să absorbiţi toţi banii de care are comuna nevoie şi să împrumutaţi şi la colegi parte din experienţa dumneavoastră. Vă urez mult succes!”, a spus prefectul judeţului Neamţ, Vasile Panaite.

În cuvântul său, Ionel Arsene-preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a vorbit despre mândria de a proveni din Grumăzeşti şi despre faptul că primarul Matasă, prin modul în care administrează localitatea de peste 17 ani, a devenit un exemplu de primar gospodar.

„Sunt copleşit şi onorat să fiu astăzi împreună cu dumneavoastră la sfinţirea acestui edificiu frumos din comuna Grumăzeşti. Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru că a făcut posibil ca această comună să aibă, spun eu, cea mai frumoasă primărie din judeţul Neamţ (…) 

Mereu am fost şi voi rămâne foarte mândru de originile mele şi orice funcţie voi ocupa în statul român, voi spune că sunt din Grumăzeşti, din judeţul Neamţ şi că provin dintr-o comună de oameni gospodari (…) Atunci când, ca şi om politic, am avut nevoie de un sfat, l-am găsit la primarul Matasă- unul dintre cei mai respectaţi primari din judeţ. Oamenii care îşi pun priceperea în slujba comunităţii nu vor fi uitaţi peste timp, la fel ca şi marii profesori, marii preoţi ai neamului românesc. Domnul primar Matasă va rămâne în conştiinţa locuitorilor din Grumăzeşti un ctitor al modernizării comunei (…)”, a spus Ionel Arsene.

Complexă şi funcţională, impozantă şi bine departajată, noua clădire care adăposteşte primăria din Grumăzeşti a fost ridicată cu bani de la bugetul de stat prin Ordonanţa 28 (valoarea lucrărilor- 2.348.361,53 lei), „integral, fără să pună un leu cetăţeanul din comuna Grumăzeşti”, după cum specifică primarul Matasă. Este compusă din demisol, parter, 1 etaj şi mansardă, are o arhitectură deosebită şi este construită cu materiale de înaltă calitate, pentru a rezista în timp.

Cu prilejul inaugurării noului sediu, primarul Constantin Matasă n-a uitat să mulţumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei investiţii de grad zero în comuna Grumăzeşti şi a menţionat că „Dumnezeu ne-a lăsat pe acest pământ cu o anumită responsabilitate. El a vrut să fiu primarul comunei Grumăzeşti. Mă simt obligat, faţă de Dumnezeu şi faţă de toţi cetăţenii comunei mele care au venit şi m-au votat. La rândul meu, trebuie să fiu în slujba lor, un exemplu de om educat şi gospodar”.

Sediul vechi al Primăriei Grumăzeşti, situat în imediata apropiere,  nu a fost dărâmat. Construită în anul 1921 şi compusă din opt birouri, clădirea va fi reabilitată şi utilizată în scopuri publice deservind locuitorii comunei Grumăzeşti.

Andreea Trăsnea

 

4 Comentarii
 1. Dimitriu spune

  FELICITARI D-LUI PRIMAR ! A MUNCIT MULT PENTRU ACEASTA COMUNA. ESTE UN ADEVARAT CTITOR !

 2. ernest spune

  O poza cu biroul primarului nu s-a putut? ati pozat toata primaria si toate incaperile dar cand a venit randul biroului primarului ati pozat doar usa.

  1. Andreea Trăsnea spune

   Asta era.

  2. Dimitriu spune

   D-le Ernest, daca vreti sa vedeti biroul primarului. Mergeti d-le.Nu cred ca primarul nu va primeste ? Si ne spuneti si noua cum va primit, si cum este biroul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate