NU faceți așa ceva: Un bărbat din Neamț s-a dus la Poliție cu bomba în sacoșă (FOTO)

1
Foto: ISU Neamț

Ne bucurăm să auzim și să întâlnim cetățeni care încă mai au spirit civic, care găsesc bunuri, obiecte pierdute și se grăbesc să le predea la cea mai apropiată secție de poliție.

Atenție însă, unele obiecte chiar trebuie lăsate în locul în care au fost găsite și doar anunțate forțele specializate, prin apel la 112.

„Seara trecută, până la sosirea echipajului specializat, am asigurat zona din apropierea sediului Poliției Târgu-Neamț, unde, un cetățean bine intenționat, dar fără a conștientiza riscul la care se expune atât pe el cât și pe cei din jur, a adus, într-o sacoșă, un proiectil de aproximativ 20 cm, pentru a-l preda polițiștilor.”, relatează Jandarmeria Neamț într-un comunicat publicat pe pagina oficială.

Prin apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată, în jurul orei 17:55, pentru asanarea unui element de muniție în orașul Târgu Neamț.
Solicitarea a fost făcută de IPJ deoarece un bărbat de 42 de ani s-a prezentat la sediul Poliției din Târgu Neamț cu un proiectil exploziv de calibru 47 mm.
Elementul de muniție a fost descoperit de bărbat, în pădurea Braniște din comuna Vânători Neamț, în timp ce se afla la cules de ciuperci.
Pirotehnicienii nemțeni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitării.
Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată,  transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat.
Echipa pirotehnică va verifica, în această dimineață, zona în care a fost descoperit elementul de muniție
.”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamț recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă :

 • anunţaţi de urgenţă, prin apel la 112, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamț;
 • nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;
 • nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor;
 • nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;
 • nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;
 • nu topiți elementele metalice de muniţii;
 • nu tăiați muniţiile cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
 • nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte ;
 • nu utilizați pulberile şi explozivii proveniți din muniţii în scopuri artizanale;
 • nu demontați de la muniţii  focoasele sau a alte elemente componente.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

1 Comentariu
 1. Andrei spune

  Este plina padurea de la Nemtisor si Poiana,Grosi de munitie. Am vazut candva niste baieti cu haine de camuflaj ce sapau cu detectoare de metale in padure si gaseau aur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate