Târgu-Neamț: Grădi nr.2 închisă, angajată confirmată pozitiv cu COVID-19

0

Grădinița Nr.2, care aparține de Școala Gimnazială Domnească din Târgu Neamț, a fost închisă după ce o îngrijitoare a prezentat simptome de infectare cu COVID-19.

Grădinița era singura deschisă pe timpul verii din Târgu-Neamț.

Noi ne-am străduit să asigurăm toate condițiile necesare derulării unor activități frumoase pe timp de vară, și în concordanță cu așteptările copiilor și ale părinților. Am igienizat și dezinfectat, am amenajat sălile de clasă conform cerințelor și normelor impuse. Primăria ne-a ajutat cu rechizite.

Luni dimineață, una dintre angajatele noastre se simțea rău, moment în care administratorul grădiniței a trimis-o acasă. Până marți nu am reușit să mai luăm legătura cu ea. Marți seara era la cortul de triaj din Piatra Neamț. Îi luase analizele, dar nu avea rezultatul și urma să fie internată.

Ca să nu riscăm, am anunțat imediat părinții să nu își trimită copiii la grădiniță.

Astăzi, angajata m-a anunțat că este confirmată pozitiv cu noul coronavirus.  Am anunțat Inspectoratul, DSP-ul. Conform prevederilor, activitățile grădiniței de vară se vor suspenda pentru 14 zile„, a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO prof. Eugen Pitrinjel, directorul Școlii Domnești din Târgu-Neamț, sub coordonarea căreia se află Grădinița nr.2.

Angajata confirmată pozivit cu noul coronavirus are în jur de 45 de ani. Potrivit directorului unității școlare, aceasta nu ar fi intrat în contact cu niciun copil, cel puțin de când a prezentat simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate