Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 iunie 2019
  • :
  • :

Oamenii străzii, luați din frig și duși la Centrul „Sfânta Teodora” Târgu Neamț

Frigul cumplit lovește mai întâi oamenii străzii. Ținând cont de temperaturile scăzute, autoritățile locale din Târgu Neamț intervin pentru depistarea și transportul persoanelor fără adăpost în spațiile de cazare special amenajate.

În prezent, 19 oameni ai străzii sunt cazați la Centru de Primire în Regim de Urgență a Persoanelor fără Adăpost „Sfânta Teodora” Târgu Neamț.

„Sunt oameni ai străzii, cu domiciliul fie în Târgu Neamt, fie în comunele limitrofe.  

Zilele trecute, au fost aduse și două persoane din Iași, găsite pe stradă, în Târgu Neamț, fără bani sau alte bunuri asupra lor. Au stat peste noapte, dar au plecat a doua zi dimineață, refuzând să primească sprijin în continuare”, ne-a  precizat Emi Buduroi, director al Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Neamț,  instituție în subordinea căreia se află Centru de Primire în Regim de Urgență a Persoanelor fără Adăpost „Sfânta Teodora”.

Pompierii au făcut și ei apel la populație pentru a se feri de frigul extrem și să fie atenți la semnele de hipotermie. Poliția Locală Târgu Neamț și Poliția Națională verifică periodic locurile unde oamenii străzii se adăpostesc de obicei – gara, autogările, chiar și scările de bloc. Persoanele identificate sunt conduse la Centrul de Primire în Regim de Urgență „Sfânta Teodora”, unde beneficiază de un adăpost deasupra capului, o masă caldă și igienă corporală.

Centrul „Sfânta Teodora” din Târgu Neamț este situat în zona podului peste Ozana de la Humulești și are o capacitate de 40 de locuri.

Amintim faptul că, la Neamț, vremea continuă să fie foarte rece și în următoarea perioadă. Așadar, atenţionaţi autorităţile locale cu privire la persoanele fără adăpost pe care le întâlniţi sau despre care aveţi cunoştinţă!

În adăposturile din Neamț, noaptea trecută erau cazate 64 de persoane în total, dintre care  31 la adăpostul din cartierul Speranța, mun. Piatra Neamț, 7 la adăpostul din Roman, 7 la Roznov și 19 la Târgu Neamț.

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *