Octavian Bărbuleț, scârbit de politica actuală, cedează funcțiile și pleacă în străinătate

2

octavian barbuletOctavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș cedează toate funcțiile deținute în mediul politic “celor care se consideră capabili să le dețină” și pleacă în străinătate.

Președinte executiv TSD Neamț și președinte PES Activists Neamț, cu o evoluție treptată, prin forte proprii și demnă de invidia multor politicieni, cunoscut prin activitățile defășurate mai ales pe raza orașului Târgu Neamț, tânărul de numai 22 de ani pare să fie scârbit de politica actuală:

 

Reporter: Ce te-a determinat să iei această decizie?

Octavian Bărbuleț: Mi-am anunțat decizia atât în ședința județeană a TSD Neamț, cât și în cea locală, la care a participat tot biroul județean. Am avut onoarea să fac parte din numeroase organizații, pe care le-am reprezentat cu drag și mi-am îndeplinit responsabilitățile (CJE Neamț, CRE Nord- Est România, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Neamț- Departamentul Voluntari, Senior CNE România și altele). Dar în ceea ce privește mediul politic, probabil nu reușesc să mă încadrez în tipologia politicii actuale. Am crezut că se pune cu adevărat accent pe cunoștințele tinerilor și pe promovarea corectă a acestora, dar, din păcate, m-am convins că se apelează la tot felul de tertipuri aflate la mare distanță de promisiunile  presărate în discursurile politicienilor nostri.

Reporter: Fii mai concret, ce anume te-a deranjat?

Octavian Bărbuleț: În unele contexte, se pune accent mai mult pe situația financiară sau pe alte beneficii, și prea puțin pe competențe. Uneori, acestea sunt criteriile de bază în desemnarea cuiva pe o anumită funcție. Desigur, poți ajunge acolo unde îți dorești, dar trebuie să înfrunți toate mojiciile și atitudinile jalnice ale unor parveniți. Merită tot respectul cei care reușesc să iasă la liman și să rămână verticali.

Reporter: Să înțeleg că tu nu ai reușit să rămâi vertical?!           

Octavian Bărbuleț: Eu nu pot să accept bătaia de joc, mintirea tinerilor, promisiunile deșarte. Nu sunt dispus să mă înclin în fața unor politruci plini de sine, dar goi de realizări, de respect față de cei care i-au ales, fără demnitate. Din păcate, foarte mulți aleși se chinuie să pară în fața comunității altceva decât sunt cu adevărat. Cu cât pătrunzi mai mult în mediul politic, cu atât mai clar vezi lucrurile. Am principii și coloană vertebrală, ceea ce mă face să rămân un tânăr vertical și incapabil de a se arunca în mocirla unor demagogi.

Reporter: Spuneai că cedezi funcțiile tale unor tineri capabili și dispuși să le preia. Ai propus pe cineva anume?

Octavian Bărbuleț: Sunt numeroși tineri capabili și dornici să se implice în dezvoltarea societății, care, probabil, vor reuși cândva să schimbe modul de organizare al actualei clase politice. Dar pentru a reuși, trebuie să fie uniți și solidari. Unul singur într-o jungle înfometată, ori se lasă pradă, ori reușește să evadeze.

Reporter: Părăsești Partidul Social Democrat pentru un alt partid?psd-pnl-blat

Octavian Bărbuleț: Mereu am fost acuzat că aș avea sânge portocaliu. Acești acuzatori nu au deținut o minima informare, care ar fi clarificat acest aspect, având în vedere că în perioada 2010- 2013 funcțiile pe care le-am deținut nu îmi permiteau să fac parte din vreun partid politic. Firesc, am colaborat cu numeroși primari, consilieri, președinți, directori, inspector, indiferent de culoarea lor politică, în beneficiul celor pe care îi reprezentam.  Am fost invitat să mă alătur altor partide, însă am refuzat. Rămân în continuare social democrat.

Reporter: Nu ți-e greu să renunți la tot ce ai realizat? În politica nemțeană, ai avut o evoluție greu de realizat pentru un tânăr de 22 de ani, care nu e băiatuli lu X sau Y

Octavian Bărbuleț:  Am coordonat și realizat numeroase activități, alături de foarte mulți tineri capabili, formând echipe puternice. Activitățile, cunoștințele, amintirile rămân. Nu regret absolut nimic. Poate doar faptul că ai fi putut face mai mult pentru cei pe care i-am reprezentat.

Reporter: Cum rămâne cu ong-ul al cărui președinte fondator ești, Organizația Inițiativa Tinerilor Neamț? Vei continua să te implici?oitn

Octavian Bărbuleț: Inițiativa Tinerilor este organizația mea de suflet. Are o echipă frumoasă și capabilă să realizeze ceea ce își propune. În continuare va fi coordonată de Elena Resmeriță, elevă la Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamț. Am încredere în ea și sunt sigur că va fi un lider de nădejde.

Reporter: Și atunci, ce planuri de viitor ai?

Octavian Bărbuleț: În perioada următoare, îmi voi îndrepta atenția către starea de sănătate și spre cunoașterea altor meleaguri.

Reporter: După ani de implicare, pari scârbit, dezamăgit de felurile în care merg lucrurile în politică, în România. Ai vreun sfat pentru tinerii din Neamț?

Octavian Bărbuleț: Nu sunt capabil să ofer sfaturi, dar mi-aș dori să văd tineri mai implicate, responsabili, greu de înduplecat cu promisiuni ieftine și dispuși să lupte pentru un mediu politic competent, ancorat în realitățile actuale și dispus să lucreze în beneficiul alegătorilor.  Societatea poate avansa numai cu ajutorul tinerilor verticali.

Alegerea lui Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș ar trebui să ne dea tuturor de gândit. Absolvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, președinte fondator al Organizației Inițiativa Tinerilor Neamț, Octavian a reprezentat până la vârsta de 22 de ani numeroase organizații apolitice (consilier local al tinerilor din Piatra Neamț, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Neamț, vicepreședinte al Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Nord- Est România, coordonator principal al Departamentului Voluntari – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Neamț, coordonator principal al Departamentului Voluntari din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț ș.a.). În politica nemțeană a avut o evoluție care, probabil, a stârnit invidie, devenind într-un final președinte PES Activists Neamț și vicepreședinte TSD Neamț. Din afirmațiile lui, nu putem decât să concluzionăm că în politică, la un momentdat… ori pupi dosuri, ori renunți.

Andreea Trăsnea

 

2 Comentarii
  1. cr spune

    Dl.Barbulet s-a trezit ????IN POLITICA NIMIC NU DAI ,NIMIC NU IEI! CAM GREU S-A TREZIT ACEST DOMN CARE SE VISA MARE SEF….INDIFERENT PE UNDE NUMAI SEF SA FIE……..Impertinea e sora cu prostia la unii policieni…macar e bine ca s-a dumirit la sfarsit! POSTURILE COSTA MAI OCTAVIENE,,,NICI HARPA NU L-A PRIMIT DEGEABA……CHIAR DACA A FOST PUS PE LISTA PSD DE CANDIDAT DE PRIMAR, CU SPRIJINUL LUI ARNAUTU SI A FOST VOTAT,TOT A PLATIT LA SEFII LUI DIN ACEA VREME POSTUL!INVATATURA DE MINTE PENTRU NAIVI ACEST OCTAVIAN TARANTUS!

  2. cr spune

    Daca pleci in strainatate, macar sa lasi actele in tara la control pentru banii pe care i-ai primit pentru diverse activitati! NU DE ALTA ,DAR ACTELE SUNT BAZA PENTRU PRICE ANCHETA !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate