Oferte educaționale pentru viitorii liceeni din zona Târgu Neamț

2

Vineri, 27 aprilie, în intervalul orar 11.00 – 15.30, la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț a avut loc Târgul „Oferta educațională 2018-2019”.

Sute de viitori liceeni au venit în grupuri organizate pentru a cunoaște specificul  fiecărui colegiu sau liceu din zona Târgu Neamț, în vederea unei alegeri optime după terminarea cursurilor gimnaziale.

Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, Liceul “Vasile Conta”, Colegiul Tehnic “Ion Creangă” Târgu Neamț, Liceul Tehnologic Petricani, Liceul Tehnologic “Ion Creangă” Pipirig, Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț și Liceul Teologic Ortodox “Cuvioasa Parascheva“ Agapia sunt unitățile de învățământ care au încercat să-i atragă pe viitorii liceeni.

S-au purtat conversații despre serviciile educaționale oferite, curriculum școlar, activitățile extracurriculare și extrașcolare, proiectele și programele naționale și europene ș.a.m.d.

Astfel, elevii și părinții au putut consulta, în cadrul târgului educațional, ofertele colegiilor și liceelor din zona Târgu Neamț, modalitățile de admitere, sistemul de notare și obiectivele propuse de fiecare instituție.

În cadrul acestui eveniment au fost vizate nevoile participanților, viitorii absolvenți de clasa a VIII-a, și promovarea unui mediu confortabil, a unei atmosfere de siguranță și de învățare.  Elevii au avut posibilitatea de a compara statistici și dotări ale unităților de învățământ, de a se întâlni cu viitorii lor profesori și de afla mărturisirile actualilor liceeni.

Fiecare colegiu sau liceu a oferit informații despre numărul locurilor disponibile pentru clasa a IX-a, mediile de admitere din anii anteriori, cererea și oferta pentru anumite meserii pe piața muncii și istoricul instituțiilor de învățământ.

2 Comentarii
  1. Ion ion spune

    Sa dus la vale învățământul ,,era f bun odată liceul Ștefan cel mare ..acuma zero.

  2. EA spune

    DE ACORD

    O ÎNTREBARE -CU CINE ȘI UNDE AȚI URMAT CURSURILE DE LIMBA ROMÂNĂ ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate