Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 22 ianuarie 2020
  • :
  • :

„Omenia” continuă şi în 2020, cu sprijinul Primăriei Târgu Neamţ

Fundația Filantropică „Omenia” beneficiază de sprijin financiar de la bugetul local al orașului Târgu Neamț pentru a ajuta în continuare copii necăjiți și nu numai.

foto arhivă

Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens, care prevede acordarea unei subvenții de 63.000 lei.

Acești bani de la bugetul local vor acoperi unele costuri legate de furnizarea serviciilor sociale pe parcursul anului 2020 și reprezintă un instrument de creştere a calităţii serviciilor oferite populaţiei vulnerabile. Mai precis, pentru fiecare dintre cele 30 de persoane asistate, primăria va aloca Fundației „Omenia” câte 175 lei lunar.

foto arhivă

Legea nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială şi Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998, aprobată prin H.G. 1153/2001 asigură cadrul legal propice pentru o colaborare optimă între autoritatea publică locală a orașului Târgu Neamț şi furnizorii privaţi care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, deoarece subvenţia se acordă într-un mod transparent, asigurând condiţii egale tuturor solicitanţilor.

Pentru anul 2020, doar Fundația Filantropică „Omenia” a depus, în termenul legal, o cerere de solicitare de subvenție de la bugetul local, în condițiile actelor normative în vigoare.

Tincuţa Ciubotariu (foto arhivă)

 Fundația Filantropică „Omenia” a fost înființată de regretata Tincuța Ciubotariu în anul 1995 și încă mai funcționează ca centru de zi pentru copii (7 – 14 ani), centru de învățare a unui meșteșug pentru tineri și adulți și centru de îngrijire pentru bătrâni.

Ştefana B.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *