Pacient la Neamț: Descarcerat şi cu dureri insuportabile, i s-a prescris… paracetamol

6

Mihai Apetri este una dintre victimele accidentului rutier produs duminică, 1 iulie, în zona stadionului din Târgu Neamț. Are 49 de ani și locuiește în Oglinzi, comuna Răucești.

Un șofer începător, care circula cu viteză, a intrat în coliziune cu mașina staționată în care acesta se afla, pe locul din dreapta-spate.

Impactul a fost atât de puternic, încât bărbatul a rămas încarcerat, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi scos dintre fiarele contorsionate.

A fost rapid preluat de ambulanță și predat către CPU al Spitalului din Târgu Neamț.

Îl dureau picioarele, ficatul, prezenta cefalee și vărsături… o stare generală foarte rea. Suferise și un traumatism abdominal în urma accidentului. De la Târgu Neamț, a ajuns la UPU Piatra Neamț pentru continuarea investigațiilor și pentru a primi un tratament adecvat. Însă, după 2-3 ore, a fost trimis acasă.

Acum, la 2 zile după accident, are în continuare stări de vomă și acuză dureri puternice pe toată partea dreaptă a corpului.

Doctorul i-a spus să ia paracetamol.

„Nepotul meu a cumpărat medicamente de la farmacie, fără ele aș fi leșinat de durere.

De la spitalul Târgu Neamț, m-au trimit la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Acolo, mi-au făcut tomograf, apoi m-au scos pe sală. >N-ai nimic, du-te acasă<, mi-a spus doctorița. Aveam însă, și încă am, dureri îngrozitoare. Pe toată partea dreaptă, n-am un os care să nu mă doară, oricum aș încerca să stau.

Impactul a fost foarte puternic, m-a zdruncinat cu totul, dar… >n-am nimic<, au spus ei. Dacă nu am hemoragie… gata,  cadrele medicale au motiv să se spele pe mâini.

Am așteptat pe hol până când o ambulanță a avut drum spre Târg. Ajuns înapoi la spitalul de aici, mi s-a spus că nu pot fi internat, fiindcă m-au trimis deja spre spitalul județean din Piatra Neamț.

Dr. Tanase de la Târg mi-a zis să iau paracetamol, c-o să-mi treacă. Asta fac. Trei pe zi, plus No-spa și ceva pentru greață.

Dorința mea e să știe toți cum am fost tratat, fiindcă i se poate întâmpla oricui. Practic, deși eram victima unui accident rutier și prezentam dureri insuportabile, am fost scos din spitalul de la Piatra Neamț. Chiar dacă pe biletul de la spitalul Târgu Neamț era scris că am nevoie de tratament adecvat. Chiar dacă aveam dureri de nesuportat. Nu le este rușine chiar deloc?!„, ne-a povestit Mihai Apetri, încercând să nu se vaite de durere.

Acum, bărbatul este acasă și…ia paracetamol, după sfatul medicului. Însă starea lui nu s-a îmbunătățit și e convins că dacă merge la UPU… va fi luat, cumva, în râs.

A vrut să-și spună oful, și i-am acordat această ocazie.

Mihai Apetri este doar unul dintre pacienții care pleacă din spital netratați. Spune că va apela la medicul de familie, apoi va merge la o clinică privată pentru a primi ajutorul de care are nevoie. Fiindcă altfel, la noi… nu se poate.

6 Comentarii
 1. Flori spune

  Va fi, nu v-a fi.

  1. Andreea Trăsnea spune

   Se mai întâmplă, când scrii în viteză. Am corectat, mulțumesc!

 2. Mihai spune

  Situatie binecunoscuta la spitalele din judetul nostru. Mai bine mergeti la Suceava sau Pascani, acolo medicii au bun simt, nu te lasa sa mori acasa cu paracetamol.

 3. Vasile A. spune

  mai flori, vânătoare de greseli, fă bine si scoate oarece act de studii sa vedem daca ai avut 10 pe linie la gramatica limbii noastre, altfel cazi sub ,,incidența,, biblică….,,..cine n-a geșit……,,…cât despe Andreea, vina ei este alta, aceea de a nu prezenta și cealaltă variantă, măcar a Dr Tănase că e aici e plan local…..

  1. Andreea Trăsnea spune

   La spitalul din Târgu Neamț nu există purtător de cuvânt, doar managerul ne poate oferi informațiile solicitate. Momentan… e indisponibil. În biletul de trimitere atașat în articol se vede clar că a fost trimis de dr Tanase la Piatra pentru investigații și tratament, așa cum era și normal ținând cont că omul se simțea foarte rău. După trimitere, medicii de la Târg nu mai au niciun amestec, teoretic.
   Sau au, căci am înțeles, pe surse, că pacientul respectiv a ajuns, din nou, la CPU, cu dureri insuportabile….

 4. Cristina spune

  Si eu am fost trimisă acasa din urgenta fara macar sa ma vada un specialist. Si fara un tratament. Bilet de trimitere…. si descurcate cum poti. In privat…dacă poti suporta… sau rabdă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate