Parcările de reședință – un vis în curs de a deveni realitate

0

La Târgu Neamț, nemulțumirile locuitorilor privind locurile de parcare din spatele blocurilor vor deveni în curând istorie. În această perioadă, domeniul public aferent parcărilor de reședință de pe raza orașului este în curs de amenajare, resistematizare și modernizare.

Lucrările de mordernizare a parcării de reședință de pe strada Obor (în spatele Judecătoriei) se apropie de final. După procedura de atribuire/ licitație a locurilor de parcare, nu mai rămâne nimic de făcut decât marcajele cu numerele de înmatriculare a autoturismelor. IMG_7400

Acum se lucrează la transformarea zonelor de parcare de pe Aleea Salcâmilor și din apropierea sediului ApaServ (unde, momentan, găsirea unui loc de parcare pare noroc pur sau mană cerească pentru locuitorii blocurilor din zonă, din cauza celor n autovehicule ale firmei ApaServ).

„Am început lucrările de modernizare a celor două parcări din spatele BRD-ului, de pe Aleea Târgului și Aleea Salcâmilor. Lucrările  constau în iluminat public, pavaj pentru pietoni și locuri de parcare de reședință pentru locuitorii orașului.  Terminăm cu lucrările la iluminatul public, iar de mâine începem cu bordurare și pavajare. Sunt la fața locului împreună cu constructorul care se ocupă de asfaltare, să punem la punct toate detaliile. Sper ca în maxim două săptămâni să și asflatăm toată zona”, ne-a spus primarul Daniel Harpa.

După finalizarea lucrărilor de modernizare a zonelor de parcare din spatele BRD-ului, vine rândul celor care locuiesc la blocurile dintre Biserica Sf. Ilie și Biserica Sf. Gheorghe să vadă cum parcările de reședință devin o realitate.

IMG_7406De reparații și pavajare se ocupă Centrul de Întreținere Urbană (CIU)- societate aflată în subordinea Primăriei, iar pentru lucrările de asfaltare a parcărilor de reședință a fost contractată o firmă din Bacău.

Proiectul privind parcările de reședință este unul amplu, pentru întreaga zonă centrală a orașului.„Ne dorim să asigurăm de la 1 ianuarie parcare de reședință pentru toți locuitorii care dețin autovehicule, astfel încât problemele legate de găsirea, plata sau condițiile unui loc de parcare să se rezolve în avantajul cetățenilor orașului Târgu Neamț și într-o manieră civilizată. Am luat în calcul și aspectul estetic al zonelor din spatele blocurilor, care se va îmbunătăți, cu siguranță, după modernizarea parcărilor de reședință”, a conchis edilul.

După finalizarea lucrărilor de modernizare, cetățenii vor avea posibilitatea de a beneficia de locuri de parcare de reședință în parcări amenajate, marcate cu numerele de înmatriculare ale autoturismelor. Măsura va ajuta la fluidizarea traficului rutier și descongestionarea drumurilor publice, iar haosul din spatele blocurilor, certurile cu vecinii sau cu „nechibzuiții” care „îndrăznesc” să parcheze mașina pe locul însușit de către un locatar din zonă vor deveni istorie.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate