[Părerea ta contează!] Viitorul turismului în Ținutul Zimbrului

0

Ținutul Zimbrului este destinația ecoturistică ce se suprapune peste Parcul Natural Vânători Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamț și orașul Târgu Neamț. Asociația Ținutul Zimbrului se ocupă de dezvoltarea și promovarea microregiunii cu aceeași denumire. 

Dezvoltarea unei zone din punct de vedere ecoturistic implică nu doar atragerea unui număr mai mare de turiști, oferirea unor servicii turistice (și nu numai) de calitate, dar și bunăstarea și implicarea comunității, protejarea mediului înconjurător, a culturii, valorilor locale. Fără o comunitate și un mediu sănătos, turismul nu poate fi unul de lungă durată.

De asemenea, pentru o dezvoltare sustenabilă a unei regiuni e important să se depună efort constant, iar modul de lucru să se bazeze pe flexibilitate, adaptabilitate. Sustenabilitatea unei zone nu este un rezultat care, o dată atins poate fi bifat ca realizat și apoi lăsat deoparte. Este un proces, tot timpul fiind schimbări, câte ceva de făcut.  Și nu e suficient ca o organizație să depună eforturi în acest sens, ci e nevoie de implicarea întregii comunități. Din acest punct de vedere e important ca procesul de dezvoltare a turismului în zonă să se bazeze pe cooperare, lucru în echipă, transparență.

Experiențele de turism autentice sunt produsul mândriei comunității, al culturii și al poveștilor împărtășite care reflectă locul și oamenii. Iar cheia sustenabilității destinației este bunăstarea rezidențială și calitatea vieții.

Pentru că vrem să dezvoltăm destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului într-un mod sustenabil, de durată, în avantajul localnicilor și a celor care aleg să ne viziteze, vă invităm să răspundeți la întrebările din chestionar: https://forms.gle/jLs3fcQ4iW1zXGxN9 (click aici).

De asemenea, dacă apar sugestii ne puteți scrie oricând la datele de contact din formular. 

Turismul nu „se întâmplă” într-un vid social izolat, ci contribuie și influențează țesutul social și ecologic al locului. Din aceste motive vrem să facem cele mai bune alegeri în ceea ce privește dezvoltarea și promovarea destinației. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate