Părintele Iustin Pârvu ar fi împlinit 101 ani

0
parintele-iustin-parvu-petru-voda-02


Luni, 10 februarie, părintele Iustin Pârvu ar fi împlinit 101 ani.

Supranumit de credincioși Duhovnicul Neamului, părintele Iustin (10 februarie 1919 – 16 iunie 2013) s-a născut pe meleaguri nemțene, în satul Petru Vodă, și și-a închinat viața slujirii Bisericii lui Iisus Hristos și neamului românesc.

Viața monahală și-a început-o la vârsta de 17 ani, la Mănăstirea Durău. În 1939, după ce a intrat în râdnul călugărilor, s-a înscris la Seminarul monahal de la Cernica, lângă București.  Pe timpul războiului, între anii 1942- 1944, a slujit ca preot militar pe frontul de Est, până la Odesa, aducând alinare sufletelor pierdute din cauza coșmarului trăit. Ca răsplată, a fost condamnat  la 12 ani de închisoare… Și-a executat pedeapsa în pușcăriile din Suceava, Văcărești, Jilava și Aiud. Cei mai grei de detenție i-a petrecut în închisoarea din Aiud.

După 1990, părintele Iustin se întoarce la Mănăstirea Secu și, până în 1991, este preot și duhovnic pentru obștea și credincioșii care treceau pragul lăcașului de cult. Doi ani mai tarziu, el se retrage în sihăstrie, cu gândul de a-și petrece restul zilelor în post și rugăciune. In 1991, întemeiază Mănăstirea de la Petru Vodă.

Părintele Iustin Pârvu rămâne în conștiința poporului român o mare personalitate duhovnicească a neamului românesc.
Dovadă sunt miile de pelerini care vin la mormântul acestuia să-și aline sufletul și să se roage marelui duhovnic să mijlocească pentru ei înaintea lui Dumnezeu:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate