Pe Valea Ozanei, iată ce-au lăsat rromii în urma lor

0

Albia râului Ozana este acum mai curată, datorită unei ample acțiuni de igienizare organizată de Primăria și Direcția de Asistență Socială (DAS) a orașului Târgu Neamț.

„Timp de trei zile, beneficiarii de ajutor social de etnie rromă au muncit pentru a igieniza malul drept al Ozanei, până la limita cu Blebea.

Toți asistații social de această etnie, în jur de 70, au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și ale Direcției de Asistență Socială. Ei au înțeles că, pentru a-și păstra sprijinul financiar oferit de stat trebuie să fie serioși și să presteze muncă în folosul comunității.

De aceea, țin să îi felicit pentru curățenia exemplară pe care au realizat-o! Mulțumesc Direcției de Asistență Socială a orașului pentru organizare”, informează primarul Daniel Harpa.

Asistații social sunt obligați prin lege (416/2001) să presteze un anumit număr de ore de muncă în folosul comunității atunci când sunt solicitați. Nu scrie nicăieri că trebui să muncească doar rromii sau doar românii, ci toți cei care primesc acești bani de la stat și sunt apți de muncă.

Însă lenea e cucoană mare. Acest lucru are și repercursiuni, şi anume tăierea ajutorului social.

„Continuăm seria acţiunilor în folosul comunităţii, cu beneficiarii Legii 416/2001”, a conchis edilul de Târgu Neamț.

Sperăm că se va păstra curăţenia, iar cetăţenii vor avea bunul simţ să nu-şi mai arunce mizeria în locuri nepermise!

sursa foto: facebook Daniel Harpa

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate